28 Şubat’ta yok sayıldık

28 Şubat’ta yok sayıldık

Tarihe kara leke olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle mağdur olan 520 kadın tek çatı altında birleşti ve haklarını aramak için kampanya başlattı. 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas “Gençler, yok sayıldığımız günleri unutmayın” dedi.

Türkiye tarihine ‘post modern darbe’ olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle mağdur olan öğrenciler, kurdukları 28 Şubat Öğrenci Derneği ile seslerini duyurmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Emine İlyas, 1997’de kazandığı üniversiteden başörtüsü yasağı yüzünden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi ve ekledi: “İkinci sınıftayken yasakla karşılaştım. Uyarı ve uzaklaştırma cezası aldım. Dava açtım ama mahkeme beni suçlu buldu. Yıllar sonra afla diplomamı aldım. İş sadece diplomayı almakla bitmiyordu. Sesimizi daha iyi duyurmak için mağdurlar olarak dernek kurma kararı aldık. Bu yıl 28 Şubat Öğrenci Derneğini kurduk.”

İlyas, mezun olsalar da hala bir takım sorunlarla karşılaştıklarını da ifade etti. Mağduriyetlerin tespit edilmesi ve giderilmesi için yola çıktıklarını hatırlatan İlyas, şunları kaydetti: “28 Şubat’ın ve bu mağduriyetin kamuoyunda unutturulmaması en büyük hedeflerimizden birisi. Şu anda önemli bir imza kampanyamız var. O süreçte yaşadıklarımızı anlatan bir metin hazırladık. Bu  konuda her ilde imza kampanyası düzenledik. Bu imzaları 28 Şubat’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunmak istiyoruz.”

28 Şubat döneminde sindirildiklerini ve çok yalnız bırakıldıklarını vurgulayan İlyas “Ben bir gün düzeleceğine inanıyordum. Kamuda, emniyette ve askeriyedeki yeniliklerden çok memnunuz. Bize bu aşamadan sonra daha çok sorumluluk düşüyor. Gençlerimize bu bilinci unutturmamalıyız. O şer güçler tekrar gelse bizi tırnaklarıyla kazır.”

Derneğin başkan yardımcısı Belkız Bilen de 1998’de üniversiteyi bırakmak zorunda kaldığını anlattı. Aftan faydalanarak yıllar sonra eğitimini tamamlayan Bilen “Ben  ‘üniversiteyi bitirsem yeter’ diyordum. Ama her şey o kadar toz pembe değilmiş. Bu sefer farklı bir hikayem başladı. Öğretmenlik yapmak için kolejleri dolaştım. Bana yaşımın ilerlemiş olduğunu, bilgilerimin eskimiş olabileceğini söylediler. Bu beni incitti. 20 yıllık kaybım var. Çok iyi anlaşılamadık. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz, hakkımızı sonuna arayacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN