Köyüne dönene 300 koyun ve maaş verilecek - 300 koyun kime nasıl verilecek?

Köyüne dönene 300 koyun ve maaş verilecek  - 300 koyun kime nasıl verilecek?

Köyden kente göçün hızlanmaya başladığı son yıllarda devlet yeni bir destek projesi ile geldi. Köyüne dönene 300 koyun ve maaş desteği vereceğini açıklayan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın konuşmasının ardından bütün çiftçiler projenin şartlarını araştırmaya koyuldu bile. 300 koyun kime ve nasıl verilecek Eşref Fakıbaba bununla ilgili de beklenen açıklamayı yaptı. Projenin nasıl işleyeceğini anlatan Fakıbaba 300 koyun ve maaş projesine ilişkin ilk detayları da vermiş oldu. Bu proje kapsamında amacın 500 bin koyun vermek olduğunu kaydeden Fakıbaba çiftçiye sigorta da yapılacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütün çiftçileri köyüne döndürecek bir açıklama yaptı. Köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği vereceğini açıkladı. Kendi işinin patronu ol projesi kapsamında kentten köye göçe teşvik edici bir işe imza atıldı. Çiftçiler köyüne dönüp çiftçiliğe ve hayvancılığa devam edecekler. Bu kapsamda köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği devlet tarafından sağlanacak. 

Kendi şinin patronu ol projesi kpasamında yapılacak olan 300 koyun ve maaş desteğinden kimler faydalanabilecek? Bu projeye başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

'KENDİ İŞİNİN PATRONU OL' PROJESİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, projeyle köyden şehre gidişi önlemeyi ve köye geri dönüş sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

300 KOYUN VE ASGARİ ÜCRET

“Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi” diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

“Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder.

'YAVRULARI BİZE SATABİLİRLER'

Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.”

Kendi işinin patronu l projesinden kimler faydalanabilecek, başvurular ne zaman nasıl yapılacak bütün detaylar Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanılığı'nın sitesinde güncel bilgi olarak yer alacak.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI RESMİ NİTERNETNET SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AMACIMIZ 500 BİN ANAÇ KOYUNU ÇİFTÇİYE VERMEK

Fakıbaba konuşmasında Et ithalatını durdurmaya yönelik başlatılacak olan projenin hayvan sayısını artırmaya yönelik olduğunu söyledi.  Bu proje kapsamında 500 bin koyun verme amaçları olduğunu söyleyen Fakıbaba şöyle konuştu;

"Geldiğimiz günden beri et ithalatı bizi rahatsız ediyor diye söylüyoruz. Niye bu et ithalatına girdik, bunu nasıl düzeltebiliriz diye düşünüyoruz. Eğer kırsaldaki kardeşlerimiz geçim için kısmetlerini illerde arayacak olurlarsa o zaman hem tarım hem hayvancılık biter. 300 koyun projesi insanları heyecanlandırdı. Bizim amacımız hayvan sayısını nasıl artırırız. Şu anda 45 milyon küçükbaş hayvan sayımız var. Normalde bunun 90 milyon olması lazım. Kişi başına bir küçükbaş düşmeli. Göreve geldiğimizde bu sayıyı nasıl artırırız diye baktık. Biz destek verirken mutlaka merası, ahırı olacak, bu işi bilecek. Herkese hayvan desteği vermiyoruz. 500 bin anaç koyun vermek için yola çıktık. Önemli olan temeli sağlam kurmak. Hayvan sayısını artırarak ithalatı bitireceğiz ve ihracat yapacağız. Biz buna inanıyoruz."

“ÇİFTÇİ HANIMI EVİNDE TUTMAMIZ GEREKİYOR”

Köyden şehre göçü önlemek istediklerini belirten Fakıbaba, "Önce hanımefendiyi köyünde tutmamız gerekiyor. Hanımefendi evde kalırsa eşi de çocuğu da şehre göç etmez. Bu proje ile sigorta, asgari ücret, yem desteği vereceğiz. Bütün hayvanları veterinerlere zimmetleyeceğiz. Bir sene sonra 300 koyunun en az 300 yavrusu olacak. 15 ay sonra hesaba oturacağız. Bizim sağladığımız destek ne kadar tuttuysa çıkartacağız. Ne kadar yavru oldu, 300 tane. Yavruları alıp kalan parayı çiftçimize ödüyoruz. Bütün masrafları çıkardığımızda en kötü 30 bin lira para kalıyor üreticimize. Bu proje çok önemli. Bu proje ile bizim hayvan varlığımız arttırılacak." diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN