AK Parti belediye başkan adayları kimler?

AK Parti belediye başkan adayları kimler?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayları kimler? AK Parti belediye başkan adayları listesi merak ediliyor. AK Parti belediye başkan adayları listesi açıklandı mı? AK Parti'de 5 Kasım'da başlayan aday adaylığı süreci, 16 Kasım'da son bulmuştu. Peki 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayları kimler olacak? AK Parti belediye başkan adayları listesi açıklandı mı? Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AK Parti'nin 51belediye başkanı adayının listesine ulaştı. İşte detaylar...

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayları kimler olacak ? AK Parti belediye başkan adayları listesi merak ediliyor ve internetten sıkça araştırılıyor. AK Parti belediye başkan adayları ile ilgili açıklamalar ise AK Parti cephesinden gelmeye başladı. AK Parti Seçim İşleri Aday Tespit Üst Kurulu’nun yaptığı çalışmalar neticesinde 51 il ve ilçe belediye başkan adayları kesinleşti. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AK Parti'nin 51 belediye başkanı adayının listesine ulaştı. Peki AK Parti belediye başkan adayları kimler olacak? İşte AK Parti belediye başkan adayları listesi...

18-11/21/akpp.jpg

AK Parti belediye başkan adayları ve yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. AK Parti belediye başkan adayları açıklandı mı? Tüm seçim bölgelerinde aday göstereceğini açıklayan AK Parti'de aday tespit çalışmaları devam ediyor. "Gönül belediyeciliği" sloganı ile hareket edecek AK Parti, belediye başkan adaylarının başvuruları 16 Kasım'da son bulmuştu.

AK Parti Seçim İşleri Aday Tespit Üst Kurulu’nun yaptığı çalışmalar neticesinde 51 il ve ilçe belediye başkan adayları kesinleşti.

18-11/21/ak-parti-beylikduzu-mitingi-ne-zama-okja_cover.jpg

AK Parti belediye başkan adayları 2019 yerel seçimlerine az bir zaman kala araştırılıyor. AK Parti belediye başkan adayları belli oldu mu? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Önümüzdeki haftada belediye başkan adayları için ilk açıklamalar gelebilir. Sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çoğu hazır. 'Haydi' denildiğinde açıklanabilecek vaziyete gelmiş durumda..." dedi.

AK PARTİ'NİN 28 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

Siyasi partilerde yerel seçim hazırlıkları devam ederken, yarın resmi olarak açıklanması beklenen AK Parti'nin 28 belediye başkanı adayları belli oldu.


Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul başta olmak üzere 51 ilin adayının isim listesine ulaştı. İzmir’de Nihat Zeybekciile vitrine çıkacak AK Parti’nin son anda bir değişim olmaz ise adaylığında karar kıldığı o isimlerin tam listesi:

ADIYAMAN: Dr. SÜLEYMAN KILINÇ (ADIYAMAN EĞT. VE ARŞ. HAS. BEYİN CERRAHİ)

AMASYA: CAFER ÖZDEMİR (AMASYA BELEDİYE BAŞKANI)

ANKARA: MEHMET ÖZHASEKİ (AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI)

ANTALYA: MENDERES TÜREL (ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

ARDAHAN: YUNUS BAYDAR (ESKİ ARDAHAN İL BAŞKANI - VETERİNER)

ARTVİN: MEHMET KOCATEPE (ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI)

BARTIN: YUSUF ZİYA ALDATMAZ (AK PARTİ BARTIN MERKEZ İLÇE BAŞKANI / İGM ÜYESİ)

BATMAN: MURAT GÜNEŞTEKİN (AK PARTİ BATMAN ESKİ İL BAŞKANI / İNŞAAT MÜHENDİSİ)

BAYBURT: FATİH YUMAK AK (PARTİ İL BAŞKANI)

BİLECİK: NİHAT CAN (BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI)

BİTLİS: NESRULLAH TANĞLAY (AK PARTİ BİTLİS İL BAŞKANI)

BOLU : FATİH METİN (TİCARET BAKAN YARDIMCISI)

BURDUR: DENİZ KURTESKİ (AK PARTİ BURDUR TEŞKİLAT BAŞKANI)

BURSA: ALİNUR AKTAŞ (BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

ÇANKIRI: HÜSEYİN BOZ (ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI)

DENİZLİ: OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

DİYARBAKIR: CUMALİ ATİLA (DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI (KAYYIM)

DÜZCE: FARUK ÖZLÜ (BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ ESKİ BAKANI)

ELAZIĞ: ŞAHİN ŞEREFOĞULLARI (İŞADAMI – AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU BAŞKANI)

ERZİNCAN: CEMALETTİN BAŞSOY (ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI)

ERZURUM: MEHMET SEKMEN (MEVCUT BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

GAZİANTEP: FATMA ŞAHİN(GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

GİRESUN: AYTEKİN ŞENLİKOĞLU (AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANI)

GÜMÜŞHANE: ERCAN ÇİMEN (GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI)

HAKKARİ: CÜNEYT EPCİM (HAKKARİ VALİ YARDIMCISI)

İSTANBUL: BİNALİ YILDIRIM (TBMM BAŞKANI)

İZMİR: NİHAT ZEYBEKÇİ (EKONOMİ ESKİ BAKANI)

KAHRAMANMARAŞ: HAYRETTİN GÜNGÖR (TBB GENEL SEKRETERİ

CUMHURBAŞKANLIĞI YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI KURULU ÜYESİ

KARABÜK: BURHANETTİN UYSAL (AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ /KARABÜK ÜNV. ESKİ REKTÖRÜ)

KASTAMONU: TAHSİN BABAŞ (KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI)

KAYSERİ: MEMDUH BÜYÜKKILIÇ (MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI)

KIRIKKALE: MEHMET SAYGILI (KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

KIRKLARELİ: BURAK SÜZÜLMÜŞ (İŞADAMI - KIRKLARELİSPOR BAŞKAN YARDIMCISI)

KIRŞEHİR: YAŞAR BAHÇECİ (KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

KİLİS: MEHMET ABDİ BULUT (KİLİS ESKİ BELEDİYE BAŞKANI)

KOCAELİ: TAHİR BÜYÜKAKIN (BİLECİK VALİSİ)

MALATYA: SELAHATTİN GÜRKAN (BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI)

NEVŞEHİR: RASİM ARI (GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI – DAİRE BAŞKANI)

NİĞDE: EMRAH ÖZDEMİR (NİĞDE ESKİ İL BAŞKANI)

ORDU: HİLMİ GÜLER (ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ESKİ BAKANI)

RİZE: RAHMİ METİN (RİZE ESKİ İL GENEL MECLİS BAŞKANI)

SAMSUN: MUSTAFA DEMİR (BAYINDIRLIK ESKİ BAKANI)

SİİRT: LOKMAN ÖZCAN (SİİRT 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI)

SİNOP: ALİ ÇÖPÇÜ (SİNOP İL BAŞKANI)

ŞANLIURFA: ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL (AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI)

ŞIRNAK: MEHMET YARKA (İŞ ADAMI – İNŞAAT)

TEKİRDAĞ: MESTAN ÖZCAN (ZİRAAT MÜHENDİSİ – 24 HAZİRAN

MİLLETVEKİLİ ADAYI)

TOKAT: EYÜP EROĞLU (TOKAT BELEDİYE BAŞKANI)

TUNCELİ: GÖKHAN ARASAN (AK PARTİ TUNCELİ İL BAŞKAN YARDIMCISI)

YALOVA: YUSUF ZİYA ÖZTABAK (AK PARTİ YALOVA İL BAŞKANI - MALİ MÜŞAVİR)

SAKARYA: RIDVAN DURAN (İBB KÜLTÜR DAİRE BAŞKANI)

AK PARTİ'NİN ANTALYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Başkan Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının ise Menderes Türel olduğunu açıkladı.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK Parti’de aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından ilk kez elektronik ortamda temayül yoklaması yapıldı. Siyaset, 31 Mart'taki yerel seçimlere odaklanmış durumda. AK Parti'de bugün bir ilk gerçekleşti. Aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından elektronik ortamda temayül yoklaması yapıldı. AK Parti'de 145 bin teşkilat mensubu 81 ilde elektronik ortamda oy kullandı. Oylamanın sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. AK Parti'de 5 Kasım'da başlayan aday adaylığı süreci, 16 Kasım'da son bulmuştu. 7 bin 180 kişi yerel seçimlerde aday olmak için başvurmuştu.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, NTV'de gündeme dair soruları yanıtladı. Özhaseki'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

81 ile yönelik bir çalışmanız oldu ve raporu Cumhurbaşkanına sundunuz. Seçime 4.5 ay kala nasıl bir fotoğraf gördünüz illerde?

"Yıllardır her yerde anket çalışması yapıyoruz. Başkan’ın performansını, giyim kuşamını, vatandaşla ilişkisini de soruyoruz. Teşkilat görüşleri de alınıyor. Birkaç aydır da arazi de vatandaş birebir dinlendi ve bir kanaat oluştu. Değişecekse ne tür özellikler aranacak gibi. Yeni bir arkadaşla yola çıkacaksak birinci olay ehliyet ve liyakat olacak. Bazı arkadaşlar sadece halkla ilişkilerle işi yürütüyor ama şehre hiçbir şey katmıyor, arkası gelmiyor. Sürpriz isimler de var, bazı illerde yeni anketler yapılacak.

Partinin oyları ve sapmaları da tespit ediyoruz. Mevcut başkana oy verip vermeyeceği de soruluyor. Vatandaşta müthiş bir değişim arzusu var. Karşılığı olan insanlar bekliyor. İttifak, pazarlık, uzlaşı üzerine araziye sürülen insanları istemiyorlar."

 

"ANKARA İÇİN İSMİM ÖNE ÇIKTI"

Ankara için isminizin kesinleştiği haberleri çıktı, aday mısınız?

"Partinin usullleri içerisinde müracaatları alıyoruz ama bizim gibi kamuya mal olmuş insanların adayım demesi kadar garip bir şey olamaz. Ben Kayseri'de birçok şey yaparak helalleşerek ayrıldım. Genel merkezde ve teşkilatlarda Ankara için ismim öne çıktı, inkar edemem. Benim hazırlamış olduğum adaylar Cumhurbaşkanımızn takdirinde, herkesin lehine aleyhine her şeyi söyledim. Tarafsız bir şekilde sunum yapıyoruz. Takdir benim üzerimde olur ise bismillah der yola çıkarız."

Melih Gökçek tartışmaları ve Gökçek'in Cumhurbaşkanı ile görüştüğü haberleri... Ankara'da muhalefet tarafında Mansur Yavaş ismi üstünden devam eden gelişmeler var. Mansur Yavaş'ın "ortak aday" çağrısı gündeme geldi, ne dersiniz?

"Muhalefetin ne yaptığından çok biz ne yaptığımıza bakıyoruz. Ama bir taraftan İYİ Parti ile bir tafatan HDP'yle temaslar, bize garip geliyor. Bunlar seçmenin takdirinde, oradan ne çıkar bilmeyiz..."

Kaç milletvekili belediye başkan adayı olacak ve AK Parti'nin bu konudaki planı ne?

"Kim olsun dendiğinde milletvekili arkadaşımızın ismi öne çıkıyor, şöhretli biri isim olduğu için ama bu doğru değil. Biz böyle yola çıkımayı düşünmüyor. Bir elin parmaklarını geçeceğini düşünmüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN