4 kıtada 15 ülkeye kaçan 24 FETÖ’cü için iade talebi

4 kıtada 15 ülkeye kaçan 24 FETÖ’cü için iade talebi

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 4 kıtada 15 ülkeye kaçan FETÖ’nün 24 tepe yöneticisi için iade dosyası hazırladı. Mahkeme talepnameleri, Adalet Bakanlığına gönderdi.

FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ve üyelerinin ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, Belçika, Norveç, Kamboçya, Tayland, Madagaskar, Malta, Mozambik, Mısır, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan’da bulundukları tespit edildi. FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi de ‘Yargı imamı’ Ahmet Can, ‘Ege bölge imamı’ Bekir Baz, örgüt lideri Gülen’in sekretaryası Cevdet Türkyolu, İstişare Üyesi İsmail Büyükçelebi, ‘Asker ve polis okulları sorumlusu’ Sait Aksoy ve ‘Albay-Yarbay imamı’ Suat Yiğit için ABD makamlarına iletilmek üzere, iade dosyası hazırladı. Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanı firari Ali Çelik için İngiltere’ye iade talepnamesi hazırlayan mahkeme, FETÖ’nün ‘Basın yayın sorumlusu’ Faruk İlk, İstişare Üyesi Halit Esendir ve Texas’taki North American Üniversitesi’ne rektör olan Şeref Ali Tekalan’ın için de Alman’ya ya talep gönderilecek. Harun Tokak için İsrail, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz ile örgütün ‘Batı Avrupa imamı’ Süleyman Tiftik için Belçika ve 2010 KPSS sorularını sızdırıp dağıtan Mehmet Hanefi Sözen için Kamboçya adli makamlarına iade talepnamesi hazırlayan mahkemenin, FETÖ’nün ‘Sibirya imamı’ Sadettin Başer ve ‘Asya kıta imamı’ Muammer Türkyılmaz için de Türkmenistan’a iade yazısı göndereceği belirtildi.      

‘Afrika imamı’ Necdet İçel için Mozambik’e,  ‘Yargı imam yardımcısı’ Osman Karakuş için Kırgızistan’a,  ‘Emniyet imamı’ ‘Kozanlı Ömer’ kod adlı Osman Hilmi Özdil için de Tayland’a iade dosyası gönderilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN