50, 60 ve 70 KPSS puanı şartıyla memur alımı | 3 belediyeden KPSS puanı ile memur alımı

50, 60 ve 70 KPSS puanı şartıyla memur alımı | 3 belediyeden KPSS puanı ile memur alımı

3 farklı kamu kurumu çeşitli kadrolarda 50, 60 ve 70 KPSS puanıyla memur alımı yapıyorlar. 3 kurum tarafından yayımlanan kamu personeli alımı ilanına dair detaylar haberimizde.

50, 60 ve 70 KPSS puanı ile 3 kamu kurumu memur alacağını duyurdu. Türkiye'nin 3 farklı şehrin Kırşehir, Sivas ve Bingöl'de 3 belediye KPSS puanı ile memur alımı yapacak. 

Kırşehir, Sivas ve Bingöl içe belediyelerinde yapılacak olan memur alımlarında 50, 60 ve 70 KPSS puanı alınması şartı var. 

KPSS İLE MEMUR ALIMI YAPACAĞINI AÇIKLAYAN BELEDİYELER

Kırşehir İli Mucur Belediye Başkanlığı, Sivas ili Güneykaya Belediyesi ve Bingöl ili Genç Belediyesi resmi internet sitesinde yayınladığı ilanda KPSS puanı ile memur alımı yapacağını açıkladı.

18-07/20/kpssye-gireceklere-psikolog-tavsiyeleri-1532068401.jpg 

ALIM YAPILACAK KADROLAR VE TALEP EDİLEN KPSS PUANLARI

Kırşehir İli Mucur Belediye Başkanlığı, Sivas ili Güneykaya Belediyesi ve Bingöl ili Genç Belediyesi tarafından yayımlanan memur alım ilanlarında yer alan kadro detaylar şu şekilde;

*Kırşehir İli Mucur Belediye Başkanlığı, Lise ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri 10 İtfaiye Eri ve lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri Zabıta Memuru alımı yapılacak. Söz konusu bu ilana KPSS'den en az 50 almış adaylar başvuruda bulunabilecek.

*Sivas ili Güneykaya Belediyesi farklı pozisyonda personel alımı yapacak. Kurum Önlisans mezunu Tahsildar, Lise mezunu mezunu Hizmetli ve Lisans mezunu Zabıta Memuru alımı yapacak. Bu üç pozisyon için yayımlanan ilana KPSS'den en az 60 almış adaylar başvuruda bulunabilecek.

*Genç Belediye Başkanlığı personel alım ilanına göre belediye 2 farklı pozisyonda Zabıta e İtfaiye personel alımı yapacak. İtfaiye Eri alımı için önlisans mezunu adaylar arasından 2, lise ve dengi mezunu 3 personel alımı yapacak. Zabıta memuru memuru alım ilanlarına için önlisans mezunu 2, lise mezunu adaylar arasından 3 personel alımı yapılacak. Bu ilan için istenen KPSS şartı ise en az 70

BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda yer alan pozisyonlar için başvuruda bulunacak adaylar KPSS şartını sağladıktan sonra aşağıda yer alan koşulları da sağlamaları gerekiyor. 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları sağlamak. Türk vatandaşı olmak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

Güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN