63 yaşında LYS'ye girdi | Zonguldak haberleri

63 yaşında LYS'ye girdi | Zonguldak haberleri

Zonguldak'ta, emekli işçi 63 yaşındaki Yusuf Demir, üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) matematik oturumu LYS-1'e girdi.

Sınava girecek üniversite adayları, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulların önünde toplandı. Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişteki polisler tarafından tek tek arandı.

Kontrol edilen adayların üzerlerindeki kolye, küpe, bileklik, anahtar, bozuk para, toka gibi yasak eşyalara izin verilmedi. Sınav belgesi ve kimlik kartlarını göstererek içeri giren öğrencilerin, yanlarına sadece ambalajları sökülmüş su şişesi almalarına izin verildi. Sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan bazıları koşarak sınava yetişti. Bir öğrenci, arandıktan sonra ağrı kesiciyle içeriye girmek istedi. Ancak polis hapın içeriye sokulmasının yasak olduğu belirtince, öğrenci hapı içtikten sonra sınava girdi.

AİLELERİ OKUL ÖNÜNDE DUALAR ETTİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan 1994'de emekliye ayrılan 63 yaşındaki Yusuf Demir de sınava girdi. Demir, sınavı kazanması durumunda Antropoloji Bölümü okumak istediğini söyledi. Öğrenciler, sınav boyunca sınıflarda ter dökerken, aileleri ise okul önünde bekledi. Aileler, çocuklarının başarılı olabilmesi için dua etti.

ZONGULDAK/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN