AB Bakanı Ömer Çelik: Bu tarihi bir hatadır

AB Bakanı Ömer Çelik: Bu tarihi bir hatadır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AKPM'nin Türkiye kararı hakkında "Adil olmayan haksız bir karar" değerlendirmesinde bulunarak, "Bu Avrupa Konseyi için de AKPM için de tarihi bir hatadır" dedi. Çelik ayrıca "Bu kadar mülteci barındıran güçlü bir ülke olarak dünyanın yapamadığını yapan bir ülke olan Türkiye'ye yüksek sesle teşekkür etmeleri gerekirdi'' ifadelerini kullandı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci bakan Ömer Çelik, "Bu kadar mülteci barındıran güçlü bir ülke olarak dünyanın yapamadığını yapan bir ülke olan Türkiye'ye yüksek sesle teşekkür etmeleri gerekirdi" ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİR HATADIR

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AKPM'nin Türkiye kararı hakkında "adil olmayan haksız bir karar" değerlendirmesinde bulunarak, "Bu Avrupa Konseyi için de AKPM için de tarihi bir hatadır." dedi.

AB Bakanı Çelik, "AKPM'de alınan karar kısır döngünün bir devamı, işbirliği üretmek yerine Türkiye demokrasisine karşı hakkaniyetli olmayan bir karar verdiler. Tartışmaların hiçbiri Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE YÜKSEK BİR SESLE TEŞEKKÜR ETMELERİ GEREKİRDİ

Biz Türkiye olarak insan hakları konusunda vicdani sorumluluğu temsil ediyoruz. Beklentimiz, doğru işbirliği mekanizmaları üretmeleridir. Türkiye gibi güçlü bir demokrasiye sahip çıkmaları gerekiyor. Dolayısıyla bunların bir politik işbirliği üretmeleri gerekir. Bu AKPM için tarihi bir hatadır. Şimdiye kadar Türkiye bu kadar zor koşullardan geçerken Türkiye işe dayanışma mekanizması üretilmemiştir. Terörle mücadele konusunda, FETÖ ile mücadele konusunda güçlü bir dayanışma sergilemeleri gerekirdi. Bu kadar mülteci barındıran güçlü bir ülke olarak dünyanın yapamadığını yapan bir ülke olan Türkiye'ye yüksek sesle teşekkür etmeleri gerekirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN