ABD Ankara Büyükelçiliği'nden 'Rakka' açıklaması

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden 'Rakka' açıklaması

Terör örgütü YPG'nin Rakka'da Öcalan posteri açarak tören yapmasına Türkiye sert tepki gösterirken, ABD 48 saatte 4 açıklama yaptı. Pentagon ve Koalisyon Gücü'nden yapılan açıkmalararın ardından Ankara Büyükelçiliği de sabah saatlerinde "Öcalan saygı gösterilecek biri değil" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasını bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır.  ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şaysiyet değildir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN