Adana'da drone ile sinek savaşı

Adana'da drone ile sinek savaşı

Adana Büyükşehir Belediyesi, vektör ve larva mücadelesinde "biodrone" ve "biocopter" kullanıyor.

Adana’nın 15 ilçesinde dereler, yeşil alanlar, fosseptik çukurları, parklar, pazar yerleri ile cadde ve sokaklardaki rögarları sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit, pire ve kemirgenlere karşı ilaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Coğrafik Bilgi Sistemi (CBS) tabanlı çalışma düzenine geçti.

HAŞERE İLE MÜCADELE

Adana’da halk sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşereyle mücadeleyi sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama araç ve ekipman filosunu insansız hava araçlarıyla güçlendirdi. Vektör ve larva ile mücadelede teknoloji harikası "biodrone" ve "biocopter" uygulamasını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerinde izledi.

10 kilometre uzaktan kumanda edilebilen, 10 dakikada 10-15 dönüm alanda ilaçlama yapma kapasitesine sahip hava araçlarının uygulamasını yerinde izleyen Başkan Sözlü, Adana halkının daha rahat bir yaz geçirmesi için sinek ve haşere ile mücadelede Adana Büyükşehir Belediyesi olarak son teknoloji sistemini kullandıklarını söyledi.

ADANA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN