Adıyaman'a cerrah aday

Adıyaman'a cerrah aday

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak Süleyman Kılınç’ı gösterdi. Peki Beyin ve sinir cerrahı olan Süleyman Kılınç kimdir? 2019 yerel seçimlerinde Adıyaman'da yarışacak Kılınç'ın portresini ve ilk açıklamasını haberimizde bulabilirsiniz.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi olarak görev yapan Yard. Doç. Dr. Süleyman Kılınç, 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 tarihlerinde milletvekili aday adayı olmuş ancak AK Parti’nin aday listesine girememişti.

Bir süre Adıyaman Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüten Yard. Doç. Dr. Süleyman Kılınç, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Süleyman Kılınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Haliç Kongre Merkezindeki aday tanıtımına katıldı. Süleyman Kılınç burada Adıyaman adayı olarak tanıtıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı olarakSüleyman Kılınç'ı açıklamasının ardından, karar kentte sevinçle karşılandı.

Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç, aday olmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından, “Sevgili hemşerilerim, öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, şükranlarımı ifade ediyorum. Bu AK yolda yürümeye ve büyük Türkiye’ye hizmetkar olmaya başladığımız ilk günden beri siz kıymetli dostlarımızın destek ve duaları enerjimizi ve azmimizi misliyle artırdı. Rabbim inşallah verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeyi nasip eder. Güven, samimiyet ve destekleriniz için Yüce mevlam ebeden sizlerden razı olsun. Dualarınızı eksik etmeyin” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN KILINÇ KİMDİR?

05.05.1965 yılında Adıyaman’da doğan Süleyman Kılınç, evli ve üç çocuk babası. İlk öğrenimini Adıyaman’da, orta öğrenimini Adıyaman İmam Hatip Lisesinde tamamlayan Süleyman Kılınç, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Uzun yıllar Adıyaman’da uzman tabip olarak görev yapan Kılınç, 4 dönem Adıyaman Tabip Odası Başkanlığı ve 1 dönem de Tabip Odası Onur Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

KENTTE SEVİNÇLE KARŞILANDI

AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tekbaş da Kılınç'ın aday gösterilmesinin Adıyaman için isabetli bir tercih olduğunu belirtti.

Kentte yapılan kamuoyu çalışmalarında Kılınç'ın isminin ön planda olduğunu dile getiren Tekbaş, "Süleyman Kılınç, hepimiz için hayırlı olsun. Hep beraber el ele vererek gönül birliğiyle en yüksek oranda oy alabilmek için çalışacağız." diye konuştu. 

Kent sakinlerinden Faysal Ünsal ise Süleyman Kılınç'ın Adıyaman için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. 

Kılınç'ın Adıyaman için güzel çalışmalar yapacağı umudunu ifade eden Ünsal, şöyle konuştu: 

"Adıyaman'da oy oranının artacağını düşünüyorum. Adıyaman şehircilik anlamında hak ettiği yerde değil. AK Parti, 16 yıldır Türkiye'ye çok katkı sundu. Çevre iller ile kendimizi kıyasladığımızda kentte fazla değişiklik olmadı. Kentin çehresini değiştirecek bir çalışma yok. Kentin kabuğunu kıracak bir değişime ihtiyaç var."

İŞTE DİĞER AK PARTİ ADAYLARI

Amasya: Cafer Özdemir (Mevcut Belediye Başkanı)
Antalya: Menderes Türel (Mevcut Belediye Başkanı)
Ardahan: Yunus Baydar (Eski İl Başkanı)
Artvin: Mehmet Kocatepe (Mevcut Belediye Başkanı)
Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz
Batman: Murat Güneştekin (Eski İl Başkanı)
Bayburt: Fatih Yumak (Mevcut İl Başkanı)
Bitlis: Nasrullah Tanğlay
Bolu: Fatih Metin
Burdur: Deniz Kurt
Bursa: Alinur Aktaş (Mevcut Belediye Başkanı)
Denizli: Osman Zolan (Mevcut Belediye Başkanı)
Diyarbakır: Cumali Atilla (Mevcut Kayyum Belediye Başkanı)
Düzce: Faruk Özlü
Elazığ: Şahin Şerefoğlulları
Erzurum: Mehmet Sekmen (Mevcut Belediye Başkanı)
Gaziantep: Fatma Şahin (Mevcut Belediye Başkanı)
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu (Eski İl Başkanı)
Gümüşhane: Ercan Çimen (Mevcut Belediye Başkanı)
Hakkari: Cüneyt Epcim
Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör
Karabük: Burhanettin Uysal
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kayseri: Memduh Büyükkılıç (Mevcut Belediye Başkanı)
Kırıkkale: Mehmet Saygılı (Mevcut Belediye Başkanı)
Kırklareli: Burak Süzülmüş
Kilis: Mehmet Abdi Bulut
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Malatya: Selahattin Gürkan
Nevşehir: Rasim Arı
Niğde: Emrah Özdemir (Eski İl Başkanı)
Ordu: Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Mustafa Demir 
Sinop: Ali Çöpcü (Mevcut İl Başkanı)
Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül  (Eski İl Başkanı)
Şırnak: Mehmet Yarka
Tekirdağ: Mestan Özcan
Yalova: Yusuf Ziya Öztabak (Mevcut İl Başkanı)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN