Afrin 24 saat gözetim altında

Afrin 24 saat gözetim altında

İdlib’i terör örgütlerinden temizlemek için bölgeye giden TSK’nın keşif timi çalışmalarını sürdürürken, HTŞ ile yapılan anlaşma sorunsuz işliyor. İHA’lar kesintisiz olarak Afrin ve İdlib üzerinden keşif gücü için bilgi topluyor.

HİLAL ÖZTÜRK

TSK Özel Kuvvetler keşif timinin İdlib’deki üs ve kontrol noktaları kurulması için yürüttüğü çalışmalar 3’ncü gününde sorunsuz şekilde devam etti. HTŞ ve diğer gruplarla yapılan anlaşma gereği bir tehdit veya saldırı yaşanmadığı ve beklenmediği öğrenildi. Karar’ın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ABD destekli muhalif gruplardan tehdit gelebileceği değerlendiriliyor. Doğrudan ÖSO ya da TSK unsurlarına ateş veya İdlib’de rejim unsurlarına yönelik bir saldırı ile gerçekleşebileceği değerlendiriliyor. Rejimin TSK ve ÖSO güçlerinin bulunduğu bölgeye saldırı yapmasına neden olaracak provokatif bir saldırı senaryosu üzerinde duruluyor. TSK’nin ve muhalif grupların provakosyonlara karşı teyekkuzta olduğu, sürekli görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Çatışmasız bölgeler planının hayata geçirilmesi için Rusya, İran ve Türkiye’nin de provakasyonlara karşı anlık temas kararı alındığı bildirildi.

TSK’nın keşif timi İdlib ve Afrin arasındaki sınır bölgesinde sürdürdüğü çalışmalarda 14 gözetim noktası için çalışmalarını sürdürüyor. Keşif timi İdlib ve çevresinde karadan hareket ederken, yerli İHA’larla da Afrin’i de içine alan güzergahta çember çizerek uçuş yaptığı öğrenildi. İHA’ların gözetleme uçuşları, radar kayıtlarına da yansıdı. Özellikle Afrin sınırında bulunan Darat Izzah kasabasındaki hareketliliğin havadan kontrollerle dikkatle takip edildiği, İHA uçuş yoğunluğunun burada yoğunlaştığı dikkat çekti.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Suriye’nin İdlib kentindeki çatışmasızlık bölgesi için hazırlık yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, batı kentlerindeki birliklerden Hatay’a askeri araç ve gereç sevkiyatını sürdürüyor. Reyhanlı İlçesi’nin Oğulpınar Hudut Karakolu bölgesinde yoğunlaşan hareketlilik bugün de devam etti. Tren ve karayoluyla İskenderun ve Kırıkhan İlçesi’nden geçiş yapan askeri araçlar halkın sevgi gösterileri arasında bölgeye intikal etti. İdlib operasyonunun başlığı günden bu yana Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgeye yerleşip askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı. Sabah saatlerinde askerler tarafından karar tebliğ edilen gazeteciler, güncel gelişmeleri takip etmek için Cilvegözü Gümrük Kapısı’na geçti ancak yasak nedeniyle sınırdaki hareketliliği görme olanağı ortadan kalktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN