Afrin harekatı için JÖH ve PÖH'lere 500 dönümlük üs

Afrin harekatı için JÖH ve PÖH'lere 500 dönümlük üs

Suriye’deki terör grublarına yönelik “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında görevlendirilen Jandarma komando, jandarma özel harekât, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucuları için Gaziantep’in Islahiye İlçesinde bir “Müşterek Görev Merkezi” (MGM) oluşturuldu. Harekât süresince jandarma, polis özel harekât ve güvenlik korucularının ikmal, iaşe ve barınma üsleri burası olacak. MGM, bugün resmi olarak açılacak.

Milliyet.com.tr'den Musa Kesler'in haberine göre, Zeytin Dalı Harekâtı her gün yeni mevki ve mevzilerin alınmasıyla başarılı bir şekilde devam ediyor. Afrin şehir merkezine yaklaşılırken meskun mahal operasyonlarında görev alması muhtemel Jandarma ve polis birlikleri için de son hazırlıklar tamamlandı.

4 BİN KİŞİLİK BİRLİĞE HİZMET VERECEK

Bu kapsamda Islahiye’de 500 dönümlük bir alanda İçişleri Bakanlığı’na bağlı “Müşterek Görev Merkezi” oluşturuldu. Eskiden AFAD kampı olarak kullanılan alanda oluşturulan merkez jandarma, polis ve 200 korucudan oluşan yaklaşık 4 bin kişilik birliğe hizmet verecek. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan merkez İzmir’den gelen Bornova Jandarma Komando Tugayı’nın komutanı Tuğgeneral Turgay Aras’ın komutasında olacak. Harekat süresince jandarma, polis ve korucuların her türlü ihtiyaçları bu merkezden karşılanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN