Afrin şehidi Musa Özalkan'ın adı kreşe verildi

Afrin şehidi Musa Özalkan'ın adı kreşe verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği ’’Zeytin Dalı Harekatı’’nda şehit düşen ve Telafer’de yapılacak bir kreşe adının verilmesini vasiyet eden Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın adı Esenyurt’ta bir kreşe verildi. Açılışta şehidin bala diye bahsettiği Suriyeli öğrencilerin İstiklal Marşı’nı Türkçe okuması ise yüreklere dokundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği ’’Zeytin Dalı Harekatı’’nın üçüncü gününde Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuştu. Özalkan’ın şehit olmadan önce arkadaşına Telafer’de Türkmen bölgesinde bir okula isminin verilmesini vasiyet ettiği öğrenilmişti.

18-01/24/123.jpg

Astsubayın şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’in ilk şehidinin cenaze töreninde vasiyetinin yerine getirileceğini söyledi. Erdoğan’ın ardından Esenyurt Belediyesi de ilçede Esenyurt Şehitler Parkı içinde yer alan kreşin adını Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreşi olarak değiştirdi. Şehidin adının verildiği kreşin açılış törenine Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt İlçe Müftüsü Mehmet Müftüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Törende şehidin bala diye bahsettiği Suriyeli Türkmen öğrenciler İstiklal Marşı’nı Türkçe okudu. Vatandaşlar ise Şehit Özalkan’ın fotoğrafını taşıyarak İstiklal Marşı’nı okuyan öğrencileri dikkatle dinledi. Ardından şehitlerin ruhuna dualar edilerek kreşin açılış kurdelesi kesildi. Sonrasında girişinde şehit astsubayın fotoğrafın yer aldığı kreşi gezen Başkan Alatepe, kreşten şehit astsubay gibi vatanına ve milletine faydalı gençlerin yetişeceğine inancının tam olduğunu ifade etti. Etkinlik, vatandaşlara lokma ikam edilmesiyle sona erdi.

18-01/24/23-1516800795.jpg

Afrin’deki harekata katılan tüm askerlerin zaferle yurda döneceğine inandığını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “ Cumhurbaşkanımız şehidimizin vasiyetini gerçekleştireceğini söyledi, ondan da şüphemiz yok. Hatta ben Afrin’de bir tane değil birçok Musa Özalkan isminde yerler açılacağına inanıyorum. Bizim de kreşimiz vardı, nasip o çeşit kardeşimizin ismineymiş. Bugün sabah babasıyla da görüştüm, inanın babasını kendimden daha moralli buldum, o da beni çok sevindirdi. Bu anlamda biz de bu ismi burada yaşatarak hem vasiyetini talimata dönüştürüp o emrini yerine getirdik. tam da vasiyetine uygun bala dediği Suriyeli Türkmen çocuklar İstiklal Marşı’nı okudular” dedi.

'KENDİMİ KALBİMDEN VURULMUŞ HİSSETTİM'

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve Afrin şehidinin adının verildiği kreşte öğrenim gören minik Ömer Abdullah, “Annem, babam, ailem burada. Okulda, İstiklal Marşı’nı ezberliyorum, ülkemi öğreniyorum. Kendimi kalbimden vurulmuş hissettim” dedi.

18-01/24/25.jpg

Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreşi’nin açılışında İstiklal Marşı’nı Türkçe olarak okuyarak katılımcıların beğenisini kazan Suriyeli Fatma Alhüseyin, “Burada resimler yaptık, oyunlar oynadık. İstiklal Marşı’nı okuduk, heyecanlandık” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN