Afrin’de asılsız ihbar salgını

Afrin’de asılsız ihbar salgını

Terör örgütü YPG’ye yakın bazı isemlerin Afrin’de yerel halkı örgüt üyesi diye ihbar edip kriz çıkartmak istediği iddia edildi. Bir çok mağduriyete neden olan asılsız ihbarları yapan örgüt üyelerine yönelik soruşturma başlatan ÖSO ise yalan beyanların kaynağına ulaştı.

KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart’ta kontrol altına alınan Afrin’de gizlenen terör örgütü YPG’lilerin tespit edilmesi için çalışamalar da başlatıldı. Geçtiğimiz ay ÖSO tarafından başlatılan soruşturmalarda da dikkat çeken olaylar yaşandı. KARAR’ın bölge kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Afrin kontrol altına alındıktan sonra yerli halktan birçok kişinin YPG’li diye ihbar edildiği kaydedildi. İhbarların ardından gözaltına alınan bu kişilerle ilgili yapılan araştırmalarda da örgütle ilgilerinin olmadığı saptandı. Aralarında bir ay gözaltında kalanların da olduğu Afrin’liler serbest bırakıldıktan sonra ise ihbarların kaynağı araştırıldı. Bölge kaynakları, örgüte yakın bazı isimlerin özellikle Afrin kontrol altına alındıktan sonra kendilerinden olmayan birçok kişiyi ihbar edip kriz çıkartmak istediğini kaydetti. ÖSO’nun ise asılsız ihbarları yapanlarla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

MEHMETÇİK TERÖRİSTLERİ 58 GÜNDE TEMİZLEMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO’nun birlikte Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 58’inci gününde 18 Mart’ta ilçe merkezine girildi. İlçe merkezinin terör örgütü YPG/PYD’den temizlenmesinden sonra Türk bayrağı da gündere çekildi. Operasyonun çoğunun tamamlanmasının ardından yerel halk da dönüşe başladı. Kentin temizlenmesinden sonra Mehmetçik ve ÖSO unsurları teröristlerin döşedği patnlayıcları temizleme çalışması başlattı. Evlere tuzaklanan patlayıcılar tek tek temizlenerek sivillerin güvenliği sağlandı. Harekttın başından bu güne kadar toplamda 4 bin 200’den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Binlerce Afrin’li de evlerine dönüş yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN