Afrin'den Fırat'ın doğusuna yaz sıcak geçecek

Afrin'den Fırat'ın doğusuna yaz sıcak geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk aşamasında bölgedeki stratejik tepe ve köylerin tümünün ele geçirildiğini bundan sonra harekatın daha hızlı ilerlemesini beklediklerini söyledi. “Şimdi sıra Afrin’in kuşatılmasında” diyen Erdoğan sonraki hedefleri de açıkladı: Önce Menbiç’i temizleyeceğiz sonra da Fırat’ın doğusunu.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahraman askerlerimiz, Mehmet’imiz büyük bir fedakarlık ve cesaretle bölücü terör örgütünün Türkiye’ye karşı saldırıları için özenle hazırladığı tahkimatları teröristlerin başına geçirerek adım adım Afrin’e doğru ilerliyor” dedi.

Partisinin genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan’ın gündemi Afrin harekatı ve önceki gün TBMM’ye sunulan ittifak yasa tasarısı oldu. Erdoğan, yıllarca Türkiye’yi terör örgütleri üzerinden tehdit edenlere, köşeye sıkıştırmaya çalışanlara karşı verdikleri cevabın yeni hamlelerin de önünü açtığını, bugün 35. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nın bu hamlelerden biri olduğunu söyledi. Harekatın güncel durumu hakkında bilgiler veren Erdoğan bu zor  coğrafyada şu anda Mehmetçik ve ÖSO’nun gerçekten çok ciddi bir savaş verdiğini vurguladı. Türkiye’nin bu bölgeye yerleştirilecek Suriyelilerin hesabını yapmanın yanında farklı hesaplar da yaptığını anlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Çünkü bütün bu sürecin stratejisi, taktikleri, yol haritası vardır ve bu yol haritasını da bizim yavaş yavaş uygulamaya koymamız gerekir. Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz.”   

18-02/24/ekran-alintisi.JPG

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway, Türkiye’nin Afrin’deki operasyonuyla ilgili olarak “Şu anda sivillerin ölmekte olduğu ve insanların şiddet yüzünden evlerine geri dönemediği bir durumla karşı karşıyayız” sözlerini hatırlatan Erdoğan ABD’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu: “Bizi en çok üzen, müttefikimiz olarak gördüğümüz, siyasi ve askeri alanda çok derin ilişkilerimizin bulunduğu kimi ülkelerin sergilediği riyakarlık, hatta ciddiyetsizliktir. İşte dün bu ülkelerden birinin güya savunma bakanlığı sözcüsü çıkıyor, yüzü kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan Afrin’de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini söylüyor. Be vicdansız, be ahlaksız! Doğu Guta’da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun, burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan yanlış  haberler yayıyorsunuz.” Afrin’in böyle takdim edilmesini şiddetle kınadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Bunu söyleyenler, iddialarını ispatla mükelleftir. PKK’lı teröristleri kırk kılığa sokup, kırk isim değiştirerek meşrulaştırmaya çalışırken, düştükleri acınası durumu yüzlerine vurmaktan biz usandık. Onlar utanmadan, arlanmadan aynı şeyleri söylemekten bıkmadılar. Üstelik bir yetkililerinin söylediğini öteki yalanlıyor. Bir kurumlarının raporu diğerinin iddialarını boşa çıkartıyor. Buna rağmen kendilerine çekidüzen vermeye çalışmıyorlar. Elimizdeki belgeleri önlerine koyduğunuzda haklı olduğumuzu söylüyorlar ama arkamızı döndüğümüzde hemen başka ifadelerle işlettikleri yalan çarkına geri dönüyorlar. Yalan makinası.”      

Türkiye’nin artık bu yalanlara, boş vaatlere karnının tok olduğunu vurgulayan Erdoğan, terör örgütünün yanında kimin olduğuna, ona silahı kimin verdiğine, parayı kimin aktardığına baktıklarını söyledi. Erdoğan, “Yani bütçeden, 550 milyon dolar destek çıkarsa ne diyeceğiz? Terörün nasıl beslendiği belgelerle ortada. Gördüğümüz simalar da hep aynı. Bu yaz hem terör örgütü için hem onu destekleyenler için sıcak geçecek, öyle görünüyor. Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını güvenli hale getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

HEDEF OY ZAİYATINI BİTİRMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ile MHP’nin ortak hazırlayarak TBMM’ye sunduğu ittifak yasa tasarısı hakkında da bilgiler verdi. Erdoğan ”Eskiden ayrı ayrı zarflara konan ve sandıklara atılan oyların tamamı herhangi bir karışıklığa, gereksiz oy iptallerine sebep olmasın diye aynı zarfa yerleştirilip, aynı sandığa atılacak. Bunun dışında herkes kendi adayını gösterecek, kendi kampanyasını yapacak. Hedef, oydaki zayiatı minimize etmek, adeta yok etmektir.”

BBP ÖRNEĞİ İLE AÇIKLAMA

“Herhangi bir siyasi partinin lideri veya üyelerine, kendi partilerinden istifa etmeksizin bir başka partinin listesinden aday gösterilebilme imkanı sağlandı. Bu partilerin, seçim pusulasındaki ittifak bölümünde logosu olmayacak ama A veya B partisinin aday listesinde bulunmak suretiyle dolaylı bir şekilde temsil edilecekler. Örneğin Büyük Birlik Partisi başta olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan partiler ise ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN