Ağrı Dağı'nda korkutan yangın

Ağrı Dağı'nda korkutan yangın

Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında, geçtiğimiz günlerde çıkan örtü yangını dün akşam yeniden alevlendi. AFAD ve ekiplerin hazır bekletildiği olayda yangın sabaha karşı yeniden söndü.

Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafında, köylülerin anız yakması sebebiyle çıktığı tahmin edilen örtü yangını kendiliğinden söndü.

Dağın kuzey tarafında yer alan Korhan Yaylası'nda geçtiğimiz günlerde çıkan ve kontrol altına alınan örtü yangını, akşam saatlerinde yeniden başladı.

Köylülerin anız yakması sebebiyle çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak dağın eteklerindeki Erhacı köyü kırsalına kadar ulaştı.

Araçla ulaşımın güç olduğu bölgede insansız hava araçları kullanılarak inceleme yapıldı. Yangının dağdaki meşelik alana ve yerleşim yerlerine sıçraması ihtimaline karşı AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, güvenlik korucuları ve itfaiye ekipleri hazır bekletildi.

Yangın, sabaha karşı kendiliğinden söndü.

IĞDIR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN