Ahmed Asiri kimdir? Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri veren Ahmed Asiri ne ceza alacak?

Ahmed Asiri kimdir? Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri veren Ahmed Asiri ne ceza alacak?

Ahmed Asiri kimdir? Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri veren Ahmed Asiri ne ceza alacak? soruları Suudi savcının açıklamalarından sonra aranmaya başlandı. Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri veren Ahmed Asiri hakkındaki son dakika haberleri ve son dakika gelişmleri yazımızda..

Ahmed Asiri kimdir? Cemal Kaşıkçı cinayetine dair açıklamaların ardından emri veren 'Ahmed Asiri ne ceza alacak?' sorusu sorulmaya başlandı. Suudi Savcı Suudi eski istihbarat başkan yardımcısı Ahmed Asiri'nin Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri veren isim olduğunu açıkladı. Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili son dakika haberleri ajanslara bomba gibi düştü. Cemal Kaşıkçı cinayetinden ekip kurma emrini veren Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı olan Ahmed Asiri hakkındaki detaylar haberimizde...

AHMET ASİRİ KİMDİR? 

Ahmet Asiri ismi Cemal Kaşıkçı cinayetinin ilk gününden beri cinayetle ilişkili geçmekteydi. Suudi Arabistan Başsavcısı Suudi eski istihbarat başkan yardımcısı Ahmed Asiri'nin cinayette emri verdiğini ve ekip kurduğunu açıkladı. Suudi Arabistan Başsavcılığı: "Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı verdi" dedi. 

Cinayet sırasında Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı olan Ahmed Asiri Cemal Kaşıkçı'nın katledildiğinin ortaya çıkmasının ardından kraliyet kararnamesiyle görevden alınmıştı.

Suudi Arabistan Başsavcılığı: "Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı verdi" dedi.

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında 5 kişinin idamını istediğini açıkladı

Suudi Savcı cinayetle ilgili detaylar da verdi. Buna göre, Cemal Kaşıkçı'ya öldürücü dozda ilaç verildi.

Savcının açıklamasına göre, Hayatını kaybeden Kaşıkçı'nın cesedi parçalandıktan sonra Konsolosluktan çıkartılıp gömüldü.

Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığını belirten savcı, "cesedi bulma çalışmaları sürüyor." dedi.

Suudi Savcı, Veliaht Prens Selman'ın danışmanı Kahtani hakkında da soruşturma açıldığını açıkladı.

Başsavcılık, görevden alınan eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud el-Kahtani'ye yurt dışına çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.

Başsavcılık Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında suçlananlardan birinin, konsolosluktaki kameraları bozduğunu belirtti.

Ahmed Asiri için ne ceza verileceğini açıklamayan Suudi Arabistan Başsavcılığı cinayetin emrini veren kişiyi ise "Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı verdi" sözleri ile açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN