AK Parti'den MHP'nin ittifak teklifine cevap: Seçime giremeyeceğimiz yer yok

AK Parti'den MHP'nin ittifak teklifine cevap: Seçime giremeyeceğimiz yer yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çelik MHP'nin Pazartesi günü Meclis'e sunacağı af paketiyle ilgili "Tabi ki değerlendireceğiz. Bu daha önceki pozisyonumuzu değiştireceğiz anlamına gelmiyor" dedi. MHP'nin yerel seçimde güçlü olan partinin desteklenmesi şeklinde formüle ettiği ittifak teklifiyle ilgili tartışmaları da değerlendiren Çelik, "AK Parti'nin seçime girmeyeceği yer yok" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, MHP'nin yerel esçimde ittifak teklifiyle ilgili her seçim bölgesinde seçime gireceklerini belirterek ''AK Parti'nin herhangi bir yerde seçim çalışması yapmaması, seçime girmemesi diye bir şey söz konusu olmaz'' ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN HERHANGİ BİR YERDE SEÇİME GİRMEMESİ SÖZ KONUSU OLMAZ"

Çelik, yerel seçimlerde her seçim bölgesinde seçime gireceklerini belirterek, "Türkiye'de her seçim bölgesinde ilde, ilçede aday çıkaracak şekilde genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin her yerinde iddialı partiyiz. Genel Başkanımız tarafından teşkilatlarımıza verilen talimat da bu şekildedir. AK Parti'nin herhangi bir yerde seçime girmemesi söz konusu olmaz" dedi.

"ÇEŞİTLİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI BUNU SAVURMAZ, SARSMAZ"

Cumhur ittifakına ilişkin Çelik, "Cumhur ittifakına çok önem veriyoruz. Toplumdan, çeşitli kesimlerden gelen talebin hem cumhur ittifakını oluşturan partilerin tabanlarından o tabanları da aşacak şekilde vatandaşlarımızdan gelen tepkilere baktığımızda da bunun son derece olumlu karşılandığını görüyoruz. Bunun değerinin altını çiziyoruz. Buna dönük toplumsal talep devam etmektedir. Cumhur ittifakına dönük bunun içerdiği ilkelerin korunması, siyasal duruşun korunması konusunda titiz, özenli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki parti söz konusu, pek çok konuda ayrı görüşleri olabilir. Her siyasi meselede cumhur ittifakının sorgulanması diye bir şey söz konusu olmaz. Çeşitli görüş ayrılıkları bunu savurmaz, sarsmaz. İttifak bu şekilde yoluna devam ediyor. Yerel seçimlerde bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Şu anda somut bir mekanizma, formül ortaya çıkmış değildir. Bu görüşmeler yapılabilir süreç içerisinde göreceğiz. Cumhur ittifakı yerel seçimlere dönük teknik bir mekanizma üretiyor mu üretemiyor mu? Bunu göreceğiz. Nihai karar sayın Cumhurbaşkanımız ile Bahçeli'nin bir araya gelmesi ile ortaya çıkacak, şekillenecektir. AK Parti, oyunu artıracak şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Şu aşamada, yerel seçimlerde nasıl bir ittifak olacak olmayacak bir mekanizma var mıdır? Bununla ilgili herhangi bir şey yok" diye konuştu.

HERHANGİ BİR RANDEVU TALEBİNDE BULUNULMAMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin Çelik, "ABD'nin BM'deki temsilcisi ya da başka sözcüleri 'Sayın Erdoğan ya da Türkiye tarafı Başkan Trump'tan bir randevu talep ederse biz bunu değerlendirebiliriz' diyorlar. Bunu yabancı basında da görüyorum. Bizde de tartışılıyor. Böyle bir üslubu doğru bulmuyoruz. Böyle bir yaklaşıma olumlu bakmamız mümkün değil. Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Eğer Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse, Başkan Trump Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse Amerikan tarafından böyle bir talep gelirse bu talebi görelim, nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda bir değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir. Onların tarafından bir talep gelirse, bunu değerlendiririz. Türkiye değerlendirir. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine sunulur" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN