AK Parti'de eski bakanlar sahaya iniyor

AK Parti'de eski bakanlar sahaya iniyor

AK Parti yerel seçimlerde eski bakanları aday göstermeyi planlıyor. İzmir Nihat Zeybekçi, Bursa Mehmet Müezzinoğlu, Van Hüseyin Çelik, Adana Jülide Sarıeroğlu, Diyarbakır Mehdi Eker düşünülen isimler arasında.

AK Partili Kurtulmuş, İstanbul ve Ankara dahil birçok büyükşehirde adaylarını belirlediklerini söyledi. İstanbul için Binali Yıldırım, Ankara için de Mehmet Özhaseki'nin isminin konuşulduğu kulislerde, iktidar partisinin büyük illerde popüler isimler ile bazı eski bakanları aday göstereceği konuşuluyor.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylarının netleştiğini açıkladı.

TRT'ye konuşan Kurtulmuş, partisindeki yerel seçim hazırlıklarını anlattı.

Aday tespitinde titiz bir çalışmayla mesafe alındığını belirten Kurtulmuş, "İstanbul Ankara başta olmak üzere birçok şehrin adayının kim olacağı belli oldu" dedi.

Numan Kurtulmuş, adayların ne zaman ne şekilde ilan edileceğinin genel başkanın takdirinde olduğunu; bu hafta sonu bir kısımının açıklanabileceğini ifade etti.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

NTV muhabiri Özgür Akbaş, Kurtulmuş'un açıklaması sonrasında öne çıkan isimleri aktardı.

İstanbul'da TBMM Başkanı Binali Yıldırım ismi önde. Yıldırım'ın adaylığına İstanbul için kesin gözüyle bakılıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de Binali Yıldırım ismine sıcak baktığı belirtiliyor.

Ankara için ise AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ismi ön planda. Ancak mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna ve Emrullah İşler isimleri de temayül yoklamalarında çıkmıştı. MHP'nin de Özhaseki'ye yakın durduğu ifade ediliyor.

ESKİ BAKANLAR SAHAYA

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Gizem Karakış'In 'Ankara Kulisleri'ne dayandırıdıkları habere göre de, iktidar partisi büyük illerde eski bakanlardan popüler isimlerle sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Düşünülen isimler arasında çok dikkat çekici bir isim var: Nihat Hatipoğlu. İlahiyatçı Hatipoğlu televizyonda yaptığı dini içerikli programlarla tanıtıyor. İşte tüm isimler:

İzmir - Nihat Zeybekçi

Düzce - Faruk Özlü

Bursa - Mehmet Müezzinoğlu / Hüseyin Şahin

Ordu- Hilmi Güler

Van - Hüseyin Çelik

Samsun - Mustafa Demir

Bolu - Fatih Metin

Adana - Jülide Sarıeroğlu

Diyarbakır - Nihat Hatipoğlu / Mehdi Eker

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN