PKK'lılar AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'yu böyle katlettiler | Van haberleri

PKK'lılar AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'yu böyle katlettiler | Van haberleri

Van Özalp'ta AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun PKK'lılarca katledilmesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Bir hafta önce "AK Parti'den ayrıl" diyerek tehdit ettikleri Muştu'nun evini basan teröristlerin, kızını da "Korkma. Sen bize su getir" diyerek kandırdığı öğrenildi.

ÖZEL HABER: EROL METİN / ANKARA

AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun, Aşağı Mollahasan köyündeki evinde terör örgüt PKK mensuplarınca katledilmesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Karar'ın edindiği bilgilere göre, köye gelen silahlı 3 PKK'lı terörist, Muştu'nun evinin kapısını çaldı. O sırada eşi ve bir kızıyla evde bulunan Muştu, silahlı PKK'lılara kapıyı açmadı. Bunun üzerine teröristler, pencereyi zorlayarak içeri girdi. Durumu fark eden Muştu, bir odaya girerek kapıyı üzerine kilitledi. Odanın kapısını kıran PKK'lılar, aynı zamanda minibüs şoförü olan Muştu'dan "Bizi yukarı köylere götür" talebinde bulundu. Gözü dönmüş teröristlerin kendisini evden uzaklaştırarak öldürmeyi planladığını anlayan Muştu, hasta olduğunu belirtip bu talebi geri çevirdi.

EŞİ MUHTARI ÇAĞIRANA KADAR ÖLDÜRDÜLER

Tartışma sürerken telaşla dışarı fırlayan Muştu'nun eşi, "Teröristler kocamı kaçıracak" diyerek köy muhtarı Mehmet Göksel'den yardım istedi. Muhtar Göksel, PKK'lılara engel olmak için yola çıkarken, bu esnada Muştu'dan minibüsün anahtarını alan örgüt mensupları, kendilerine yalvaran Muştu'nun kızını "Korkma babana bir şey yapmayacağız. Sen bize bir su getir" şeklindeki sözlerle odadan çıkardı. Teröristler, baş başa kaldıkları Muştu'yu göğsünden ve başından iki kurşunla vurarak katletti. PKK'lı teröristler, daha sonra gasp ettikleri minibüse binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

BİR HAFTA ÖNCE TEHDİT ETMİŞLER

AK Parti mensuplarını hedefe koyan PKK'lıların, bir hafta önce yolunu kestikleri AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'yu "AK Parti'deki görevinden ayrıl, yoksa seni öldürürüz. Sana bir hafta mühlet" diyerek tehdit ettikleri öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN