Akdeniz'de göçmen faciası: 145 göçmen öldü | Son dakika haberleri

Akdeniz'de göçmen faciası: 145 göçmen öldü | Son dakika haberleri

Akdeniz'de mültecileri taşıyan feribot battı. İlk bilgilere göre 145 mülteci hayatını kaybetti, sadece 1'i kurtarılabildi. Batan teknede yolcuların çoğunu Nijerye, Mali ve Gambiya vatandaşı olduğu belirlendi.

AFP'nin haberine göre, kurtarılan Gambiyalı, teknenin Sabratha'dan ayrıldıktan birkaç saat sonra su almaya başladığını söyledi.

Bölgedeki bir İspanyol askeri gemisi tarafından kurtarılan Gambiyalı göçmen, bir benzin bidonuna tutunarak hayatta kaldığını belirtti.

1 KİŞİ KURTULDU

Adı açıklanmayan Gambiyalı, İspanyol yetkililer tarafından İtalyan sahil güvenlik ekiplerine teslim edildi. Daha sonra da İtalyan adası Lampedusa'daki bir hastaneye yatırıldı.

Pazar ya da Pazartesi günü yola çıktığı belirtilen teknedeki 145 kişi halen kayıp.

Batan teknedeki yolcuların çoğunun Nijerya, Mali ve Gambiya vatandaşı olduğu bildirildi.

5 GÜN ÖNCE BAŞKA FACİA YAŞANMIŞTI

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar açıklarında, yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen mültecilerin olduğu lastik bot battı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi.
Aydın Valiliği'nden olayla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamaya göre içerisinde 22 kişinin olduğu batan bottaki 11 kaçağın cesedine ulaşıldı. 11 kişinin ise ekipler tarafından kurtarıldığı bildirildi. Kurtarılanlar arasında 2 organizatörün de olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN