Aksaray'da 28 adrese 197 polisle operasyon: 23 gözaltı

Aksaray'da 28 adrese 197 polisle operasyon: 23 gözaltı

Aksaray'da suç örgütüne yönelik 28 adrese 197 polisle eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 23 zanlı gözaltına alındı.

Valilikten alınan bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından organize suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Yaşar K. ve örgüt üyelerinin birçok kişinin mağduriyetine sebep olduğunu tespit etti.

Delillerin toplanmasının ardından kent merkezi ile merkeze bağlı Borucu, Hırkatol, İsmailağatolu, Altınkaya, Sevinçli, Gökkaya, Bozkır köyleri ve Ortaköy ilçesindeki 28 adrese 197 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak", "nitelikli dolandırıcılık", "parada sahtecilik", "nitelikli yağma", "uyuşturucu ticareti", "iş yeri sahiplerinden silah zoruyla haraç alma", "resmi belgede sahtecilik", "gümrük kaçağı araç bulundurmak ve kullanmak" ve "tehdit" suçlarını organize şekilde işledikleri iddiasıyla örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Yaşar K'nin de aralarında bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 7'sinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

AKSARAY/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN