Alev kapanına drone ile müdahele

Alev kapanına drone ile müdahele

İstanbul itfaiyesi yangınlara daha etkili ve hızlı müdahale edebilmek için artık drone kullanıyor. İBB yetkilileri ilk etapta Fatih itfaiye grubuna drone kullandığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, özellikle büyük çaplı yangınlara ve kurtarma operasyonlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek için drone kullanmaya başladı. Geçtiğimiz ay başlatılan bu proje ile toplam 7 personel drone eğitimi aldı. İlk etapta Fatih itfaiye grubuna drone alındı. Önümüzdeki günlerde drone sayısı arttırılarak diğer itfaiye gruplarına da dağıtılacak.

"DRONE İLE MÜDAHALE ÇALIŞMALARINA YÖN VEREBİLİYORUZ"

Ekiplerin göremediği noktalardaki yangınlara drone yardımıyla müdahale edildiğini aktaran Fatih İtfaiye Grup Amiri Hakan Karahan, "Drone ile aldığımız görüntüler kapsamında özellikle büyük çaplı yangınlarda müdahale çalışmalarına yön verebiliyoruz. İlk etapta deneme amacıyla teşkilatımıza bir tane alındı. Daha sonra bunların sayısı çoğaltılacak. 7 personelimiz drone eğitimi gördü ve bu personeller Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden sertifika aldı. Drone sayısı arttıkça bunun eğitimini alan personel sayısı da çoğalacak" dedi.

GECE UÇUŞ ÖZELLİĞİNE SAHİP

Dronenin özelliklerini anlatan Karahan, "Havada 28 dakika uçabiliyor. Saatte 32 kilometre hıza ulaşabiliyor. Görüntü kalitesi de yüksek seviyede. Aynı zamanda gece uçuş özelliğine de sahip" diye konuştu.

AKSİYON KAMERASI DA ALINDI

İstanbul İtfaiyesi'nin, drone ile birlikte aksiyon kamera kullanmaya başlandığını kaydeden Hakan Karahan, itfaiye erlerinin kasklarına monte edilen bu kameralarla yangına müdahale sırasında kayıt alındığını ve böylelikle kaydedilen görüntüleri eğitimde kullandıklarını sözlerine ekledi.  
 
İSTANBUL/DHA
 


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN