Ali Koç'un serveti ne kadar? Fenerbahçe'ye 100 milyon Euro bağışlayan Ali Koç kimdir?

Ali Koç'un serveti ne kadar? Fenerbahçe'ye 100 milyon Euro bağışlayan Ali Koç kimdir?

Fenerbahçe'ye 100 milyon Euro bağışlayan Ali Koç'un serveti ne kadar? ve Ali Koç kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde. Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlığına son veren Ali Koç Fenerbahçe'ye yaptığı bağışla gündem oldu. İşte Koç hakkında merak edilenler...

Ali Koç’un serveti ne kadar sorusu Fenerbahçe’ye 100 milyon Euro bağışlayacağını duyurması ile mertak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Haberimizde Ali Koç kimdir? sorusunun yanıtını ve serveti hakkındaki detayları bulabilrsiniz.

Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemine son veren Ali Koç'un  Fenerbahçe'ye yapacağını söylediği 100 milyon Euroluk bağıştan sonra merak edilmeye başlandı. Takımın kasasına 100 milyon Euro koyan Ali Koç hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

ALİ KOÇ'TAN FENERBAHÇE'YE 100 MİLYON EURO

Fenerbahçe Kulübü'ne mali yardımda bulunacağının da sözünü veren Ali Koç'un serveti merak konusu olurken, yeni başkanın kulübün kasasına 100 milyon Euro koyacağı konuşuluyor. 

ALİ KOÇ 16 BİN OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

3 Hazirran'da yapılan Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa Ali Koç seçildi. Ülker Stadyumu’nda yapılan seçimde 38 sandıkta kullanılan 20 bin 736 oyun 16 bin 92’sini alan Ali Koç Fenerbahçe'nin 37’nci başkanı oldu.

ALİ KOÇ’UN SERVETİ NE KADAR? 

Forbes’in 2018 verilerine dayanarak yaptığı açıklamaya göre Ali Koç’un net serveti 850 milyon dolar. Futbol dünyasının Ali Koç, Ünal Aysal, Nihat Özdemir ve Mehmet Ali Aydınlar gibi tanınan isimleri de listede yer aldı. 

ALİ KOÇ KİMDİR?

Koç Holding'in internet sitesinden alınan bilgilere göre; 1967 yılında dünyaya gelen Ali Koç, Yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür.

İş hayatına 1990’da American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile başlamış, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak çalışmıştır. 1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başlamış, 2010 yılına kadar Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 30 Ocak 2008’den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, Şubat 2016’dan bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. 1997 yılından bu yana Ford Otosan Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olan Ali Y. Koç, 10 Aralık 2012 tarihinde Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. 

Ali Y. Koç, aynı zamanda Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Finansal Hizmetler, Koç Sistem, Koçtaş, Otokar, Otokoç, Setur ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir. Bu görevlerine ek olarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Başkan,  Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Harvard Üniversitesi, Bank of America ve CFR’da Global Danışma Kurulu Üyesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN