Alinur Aktaş kimdir?

Alinur Aktaş kimdir?

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa'da Alinur Aktaş'ın aday olduğunu açıkladı. Peki Alinur Aktaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen AK Parti adaylarını açıklamaya başladı. Erdoğan'ın 14 büyükşehir ile 26 il belediye başkanı adaylarını açıkladı. AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş oldu.

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

Alinur Aktaş, 1970 senesinde Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise tahsilini memleketinde tamamlayan Aktaş, Uludağ Üniversitesi'nde eğitimini sürdürdü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, uzun süre İnegöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olan Aktaş, İnegöl AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı.

28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçildi.İngilizce ve Arapça bilen Aktaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.Alinur Aktaş, 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye yeni Başkanı oldu.

18-11/24/20181124_2_33590719_39301615.jpg

ALİNUR AKTAŞ'IN İLK AÇIKLAMASI

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği mevcut başkan Alinur Aktaş, "Bursalılar bizi yıllardan beri tanıyor, biliyor. Partimizin kurulduğu günden beri çok ciddi destek gördük. İnşallah bu desteği biraz daha artırarak, teyit edeceğiz. Yarınlarımız çok daha güzel olacak." ifadesini kullandı.

Aktaş, yazılı açıklamasında, 17 yıldır AK Parti davasının içinde bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti büyükleriyle yol yürümenin kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu belirtti.

Yaklaşık bir yıldır devam eden Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine bugün itibarıyla bir kez daha aday gösterildiğini ifade eden Aktaş, "Tabii ki bu, büyük bir kıvanç ama büyük de bir sorumluluk. Bizi bu göreve layık gören çok değerli Genel Başkanım, Cumhurbaşkanım başta olmak üzere büyüklerimize yürekten teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Aktaş, Bursa'nın kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bursa'yı gelecek vizyonuna ekibimizle beraber taşımak, inşallah bugünden sonra bizim sorumluluğumuzda. Bir taraftan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi devam ederken diğer taraftan 31 Mart seçimleri için çalışmalara hız vereceğiz. Görevimizi ifa ederken, 31 Mart 2019'a kadar aday misyonuyla çalmadık kapı bırakmayacağız. Bursalılar bizi yıllardan beri tanıyor, biliyor. Partimizin kurulduğu günden beri çok ciddi destek gördük. İnşallah bu desteği biraz daha artırarak, teyit edeceğiz. Yarınlarımız çok daha güzel olacak."

İŞTE AK PARTİ'NİN DİĞER ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkldığı diğer illerin AK Parti adayları şöyle: 

İŞTE AK PARTİ ADAYLARI

Adıyaman: Süleyman Kılıç
Amasya: Cafer Özdemir
Antalya: Menderes Türel
Ardahan: Yunus Baydar
Artvin: Mehmet Kocatepe
Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz
Batman: Murat Güneştekin
Bayburt: Fatih Yumak
Bitlis: Nasrullah Tanğlay
Bolu: Fatih Metin
Burdur: Deniz Kurt
Bursa: Alinur Aktaş
Denizli: Osman Zolan
Diyarbakır: Cumali Atilla
Düzce: Faruk Özlü
Elazığ: Şahin Şerefoğlulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Gaziantep: Fatma Şahin
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Gümüşhane: Ercan Çimen
Hakkari: Cüneyt Epcim
Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör
Karabük: Burhanettin Uysal
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kayseri: Memduh Büyükkılıç
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Kırklareli: Burak Süzülmüş
Kilis: Mehmet Abdi Bulut
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Malatya: Selahattin Gürkan
Nevşehir: Rasim Arı
Niğde: Emrah Özdemir
Ordu: Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Mustafa Demir 
Sinop: Ali Çöpcü
Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül 
Şırnak: Mehmet Yarka
Tekirdağ: Mestan Özcan
Yalova: Yusuf Ziya Öztabak



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN