Alman Polisi Türk ailenin bayramını zehir etti

Alman Polisi Türk ailenin bayramını zehir etti

Alman polisinin ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına uyguladığı orantısız güç ve şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Almanya’nın Duisburg kentinde Mehmet Kaya isimli Türk, aracının içindeki eşyalarını evine boşaltmak için evinin önüne park ettiği sırada polis ceza kesmek istedi. Park cezası kesmek isteyen polise, park etmediğini sadece evine eşya boşalttığını belirten Mehmet Kaya’nın itirazına rağmen ceza kesmek için evrakları isteyen polis Mehmet Kaya’nın elindeki eşyayı evine bırakmak için evin giriş kapısına yönelmesi üzerine polisten hiç beklemediği tepki ile karşılaştı. Polis Türk vatandaşına karşı önce biber gazı kullandı ve daha sonra da sert bir şekilde müdahale etti.

POLİS ŞİDDETİNİ KAYDETTİLER

Alman polisin uygulamış olduğu şiddeti cep telefonu ile kayıt eden ve polisin uygulamış olduğu şiddeti kınadığını belirten komşuları da polisin şiddetine maruz kaldı. Cep telefonuna olayı kayıt eden komşularına cep telefonu ile video çekmenin yasak olduğunu belirten polislere, sizlerin yapmış olduğu şiddet yasak değil de bizlerin kayıt yapmamız mı yasak diye tepki gösteren komşulara da polis şiddet uyguladı.

Kayıt yaptığı sırada polis elindeki cep telefonunu zorla almak istediği sırada polise tepki gösteren bir kişi gözaltına alındı. Polisin sadece cep telefonu ile kayıt yaptığı için Türk komşunun şiddet kullanarak gözaltına alması üzerine çevrede toplanan Türk vatandaşları polise tepki gösterdi. Polis daha sonra çevrede toplanan Türk vatandaşlarını dağıtmak için takviye kuvvet çağırdı ve olaya tepki gösteren vatandaşları biber gazı sıkarak olay yerinden uzaklaştırdı.Yaşanan olayın ardından bir kişi biber gazından yaralanarak tedavi için ambulansla hastaneye götürüldü.

Şiddet uygulayan polis yaptığı yazılı açıklamada trafik kontrolü sırasında 2 polis memuruna karşı 250 kişinin mukavemet gösterdiğini ve bundan dolayı da takviye kuvvet çağrılarak olaya müdahale edildiğini kaydetti.
Öte yandan olayı görüntülemek isteyen bir kişi ikaz edilmesine rağmen olayı görüntülemeye devam etmesi üzerine gözaltına alındı.

Komşu Turgut Kantaroğlu, bir polis aracının gelip kapıların önünde park eden araçlara ceza yazdığını kaydederek, "Kaynım dışarı çıktı. ’Bugün bizim bayramımız en azından bugün bizi idare edin’ dedi. Polis buna karşılık ’Ben sizin bayramınızı tanımam’ dedi. Tartışma çıktı. Kaynım arabasındaki kompresörü aldı eve koymak için. Bunun üzerine kaynım boynundan tutup bir kaç kez duvara vurdu" dedi.

TELEFONUNU ALDILAR

Bunun üzerine polisin biber gazı sıktığını belirterek, "Komşumuz olayı telefonu ile çekmek istedi. Bu sefer yere yatırdılar. Kelepçe vurdular. Bize teröriste yapılandan daha kötü bir muamele yaptılar. 35 senedir bu mahallede oturuyoruz. Vergimizi ödediğimiz halde her seferinde bu tür olayları yaşıyoruz. Bayramımızın son saatlerini bize zehir ettiler" ifadelerini kullandı.
Kaya’nın bir başka komşu ise "Abim kameraya çekiyordu. Telefonunu aldılar yere yatırdılar. Ben de abimi öyle görünce savunmaya kalktım. Copla giriştiler. Bayramımız zehir ettiler" açıklamasını kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN