Almanya işçi alımı başvuru formu

Almanya işçi alımı başvuru formu

Almanya işçi alımı başvuru formu ile ilgili vatandaşların merak ettiği detaylar haberimizde... İŞKUR başvuru formu doldurma işlemi vatandaşların gündeminde. Almaya'ya ilk aşamada 10 bin işçi alımı yapılacak. Yapılan açıklamadan sonra işçi olarak Almanya'ya gitmek isteyen vatandaşlar İŞKUR ve başvuru formunu araştırıyor. İşte konu hakkındaki detaylar...

Almanya işçi alımı başvuru formu ile ilgili detaylar ve İŞKUR başvuru formu doldurma işlemi hakkında merak edilenler haberimizde. OBM İnsan Kaynakları Şirketi 2018 ve 2019 yıllarında Almaya'ya 15 faklı alanda işçi götüreceklerini açıkladı. İşket işçi alımı için İŞKUR ile çalıştıklarını belirterek Almanya işçi alımı başvuru formu Almaya başladıklarını duyurdu.  İŞKUR başvuru formu doldurma işlemi hakkındaki ayrıntılar yazımızda...

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU FORMU

Almanya işçi alımı başvuru formuna www.obm-turkiye.com adresinden ulaşabilirsiniz. İŞKUR başvuru formu doldurma işlemi hakkındak ayrıntıları yine yukarıdaki linke tıklayark öğrenebilirsiniz. 20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Almanya'ya Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

18-12/03/kur-uzerinden-almanya-isci-alimi-basvurusu.jpg

"MAAŞ 3 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR"

Almanya’daki çalışma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak, kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor. “ dedi.

OBM'den yeni açıklama;

"ALMANYA'DA 'OBM Almanya' adında şirket sahibiyim" diyerek açıklamasına başlayan Osman Taş "Tam 10 yıldır çok sayıda ülkeden işçiyi Almanya'ya getirdim. Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Moldova gibi ülkelerden binlerce kişiye Almanya'da istihdam sağladım. Türkiye'den de işçi alımı yaparak Türk ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar başlattım. Bu amaçla Türkiye'de bir basın toplantısı yaptım. Ülkeme döviz kazandırmak tek hedefimdi" dedi

Taş açıklamasının devamında, "Ancak sosyal medyada çıkan bazı olumsuz ve bize danışmadan yapılan bilinçsiz haberler konuyu farklı mecralara çekti.
Alman konsolosluğu da bir açıklama yaparak 'OBM şirketi ile Federal hükümet arasında bir anlaşma yoktur dedi. Bu açıklama da yanlış yorumlanarak bazıları tarafından şirketimize karalama kampanyasına dönüştürüldü. Biz hiçbir zaman 'Alman Federal Hükümeti ile anlaşmamız var' demedik. Biz özel sektörüz. Almanya'da özel sektör ile anlaşmalar yaparak tam 10 yıldır istihdam sağlıyoruz" dedi.

OBM Türkiye'nin faaliyetleri ile ilgili geçen hafta basın toplantısı düzenlendi.

Taş, yazılım açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Nitekim Alman konsolosluğu da açıklamanın sonunda bizi doğrulayarak 'Nitelikli bir meslek eğitimi almış, uzman personele Almanya'da özel sektörün bazı branşlarında ihtiyaç duyulmaktadır. demiştir. Biz özel sektörün bu ihtiyaçlarına tam 10 yıldır başka ülkelerden zaten cevap veriyoruz. Neden Türkiye'den de olmasın dedik. Almanya OBM'nin 'obm-aviation.de' adlı internet sitesinde faaliyetlerimiz ve kurumsal kimliğimiz tüm detayları ile yer almaktadır. Önyargıyla yaklaşanlar ve özellikle araştırmadan sosyal medyada bilinçsizce şirketimize saldıranlar karşısında yasal haklarımız mahfuzdur"

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

18-12/03/kur-basvuru-formu.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

OGM AŞ başvuruların ücretsiz olduğunu duyurdu.

Peki Almanya'da işçi olarak çalışma için gereken şartlar neler: Almanya'ya işçi olarak nasıl giderim diye düşünen vatandaşlar için başvuru şartları belli oldu.  Başvuru yapacak adaylarda aranan tek şart 20 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak. Bu yaş
aralığında olan herkes Almanya işçi başvurusunda bulunabilir. Herhangi bir eğitim ya da dil zorunluluğu yok. Bu şarta uyan tüm vatandaşlar Almanya işçi alımı başvuru formunu doldurabilir. 

Almanya işçi başvuruları nereden yapılacak: Almanya'da işçi olmak için iş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler “www.obm­turkiye.com” adresi üzerinden iş başvuru formu dolduracak. Yine şirket İŞKUR üzerinden başvuruları kabul edecek. 

18-12/03/almanya-isci-alimi-basvuru-formu.jpg

ALMANYA İŞÇİ ALIMINI HANGİ BÖLÜMLERDE YAPACAK?

Almanya hangi bölümlere işçi alacak: Almanya işçi alımı başvuruları için ilk sırayı hemşirelere verecekHemşireler için ayrılan kontenjan ise 80 bin. Kademeli olarak Almanya hükümeti Türkiye'den 80 bin hemşire alacak. Hemşirelik mesleğinin yanı sıra Almanya'da en çok ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı yer alıyor.

ALMANYA İŞÇİ BAŞURUSUNDAVASIFSIZ İŞÇİLERİNDE BAŞVURUSU ALINACAK MI? 

Vasıfsız işçiler de başvuru yapabilecek mi: Almanya iş alımı başvurusu için adaylarda aranan tek şartın yaş kriteri olduğunu belirtmiştir. Bunun dışında işçilerin vasıflı ya da vasıfsız ayrımı yapılmayacak. Öncelik vasıflı işçilere tanınacak fakat kalan bölümler için vasıfsız işçi alımı da yapılacak. 

ALMANYA'YA İŞÇİ OLARAK GİTMEK İSTEYENLERE UYARI: KİMSEYE PARA VERMEYİN

Yapılanma çalışmalarının sürdüğü bilgini veren Taş "Türkiye'de bu amaçla yürüttüğümüz yapılanma ve kurulum çalışmalarımız devam etmektedir. Adımızı kullanarak yanlış beyanlarda bulunanlara veya sizden para isteyenlere asla itibar etmeyin. OBM olarak Türkiye ve Almanya'da yapılan bu çalışmalarla ilgili hiçbir maddi talebimiz bulunmamaktadır. Bu nedenle şirketimizin yetkilileri dışında hiç kimsenin kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarına itibar edilmemesi ve maddi anlamda ödeme yapılmaması husususunu özellikle belirtmek isterim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN