Almanya'nın 'silah projeleri iptal olur' çıkışına SSM'den cevap

Almanya'nın 'silah projeleri iptal olur' çıkışına SSM'den cevap

Almanya'nın Türkiye ile yeni savunma projelerinin gözden geçirileceği ve donduracağı iddialarına ilişkin, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Müsteşarı İsmail Demir'den açıklama geldi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Müsteşarı İsmail Demir, Ankara-Berlin hattındaki gerilimin ardından çeşitli kaynaklarda yer alan 'Almanya'nın Türkiye ile yeni savunma projelerinin gözden geçirileceği ve donduracağı' ya da 'Yeni silah ihracatına izin verilmeyeceği' iddialarını Anadolu Ajansı'na konuştu. 

Demir, "Biz yolumuza devam ediyoruz. Bu yönde alınabilecek bir karar belki bazı projeleri biraz yavaşlatır ama sonucu etkilemez. Milli ve yerli sistemler konusundaki motivasyonumuzu artırır. İnsan yapısı ise daha iyisini yaparız" dedi.

Alman gazetesi Bild cuma günkü haberinde Türkiye ile büyüyen gerginlik nedeniyle Almanya'nın Ankara ile arasındaki silah anlaşmalarını askıya aldığını yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN