Anayasa teklifinin 18. maddesi kabul edildi

Anayasa teklifinin 18. maddesi kabul edildi

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin 18'inci madde 344 oyla kabul edildi. Teklife ilişkin ilk tur oylama tamamlandı.

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin 1'inci turunda 18'inci madde 344 'evet' oyuyla kabul edildi.

Oylamada 131 ret oyu verilirken, 3 geçersiz, 2 boş, 1 çekimser oy çıktı. Bu madde uyarınca, "Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesileceğine" dair hükmün kaldırılması, değişikliğin yayımı tarihinde; mevcut anayasada Bakanlar Kurulu, sıkıyönetim, tasarı, kanun hükmünde kararname, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ibarelerinin kaldırılmasına dair değişiklikler de TBMM ve cumhurbaşkanı seçimleri sonucunda cumhurbaşkanının görevi başladığı tarihte yürürlüğe girecek.

Anayasa değişiklik teklifinin 17. maddesinin oylamasına başlandı. Anayasa değişiklik teklifinin 17. maddesi 342 oy ile kabul edildi ve son maddeye sıra geldi.

Anayasa değişikliği teklifinin 17’nci maddesi 342 oyla kabul edildi. 452 oyun kullanıldığı seçimde 135 ret, 2 çekimser ve 2 oy da geçersiz sayıldı. CHP'liler, oy kullanmaya giderken beraberlerinde götürdükleri anayasa kitapçığını oy sandığının bulunduğu masaya bıraktılar. 

 

ANAYASA KİTAPÇIĞINI MASALARA BIRAKTILAR

Anayasa değişikliği teklifinin 17’nci maddesi üzerinde gizli oylama yapılmaya başlandı. Oy kullanma işlemi sırasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, oyunu kullandıktan sonra oy kupalarının bulunduğu masaya anayasa kitapçığını bıraktı. Bunun üzerine oy kullanan CHP’li milletvekilleri sırayla anayasa kitapçıklarını oy kupalarının bulunduğu masaya üst üste koydu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa kitapçığını oy kullandıktan sonra alarak CHP'li milletvekilleriyle sohbet ederek gülümsedi.

DİKKAT EDİN DEVİRMEYİN

Bozdağ, yanına aldığı anayasa kitapçığı ile birlikte giderken Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın, kitapçığı isteyince kendisine taktim etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oy pusulasını atarken masanın üzerindeki anayasa kitapçığını inceledi. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın “Anayasayı üst üste koydunuz. Dikkat edin devirmeyin” diye espri yaptı. CHP’li ve AK Partili milletvekilleri anayasa kitapçığıyla fotoğraf çektirdi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından anayasa kitapçıklarını toplayan masaların üzerine bırakıldı.

YILDIRIM VE KILIÇDAROĞLU SOHBET ETTİ

DHA'nın haberine göre Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanma işlemi sırasında bir süre sohbet ederek kabinlere doğru yürüdü. Yıldırım oyunu kullandıktan sonra Kılıçdaroğlu'da Başbakan Yıldırım'ın arkasında sıra bekleyerek aynı kabinde oyunu kullandı. Başbakan Yıldırım daha sonra Kılıçdaroğlu’nu oy pusulalarını birlikte kupaya atmak için davet etti ancak Kılıçdaroğlu diğer kupaya oy pusulasını attı.









































TBMM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN