Ankara 15 Temmuz şehitleri anma programı ve etkinlikleri neler?

Ankara 15 Temmuz şehitleri anma programı ve etkinlikleri neler?

Ankara 15 Temmuz şehitleri anma programı ve etkinliklerini haberimizden görebilirsiniz. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi bu yıl ikinci yılında şehitleri anma programıyla ve etkinliklerle anılacak. Tüm Türkiye'de 15 Temmuz şehitleri anılacak. Peki Ankara'da 15 Temmuz şehitleri anma programı ve etkinlikleri neler? İşte tüm detaylar.

Ankara 15 Temmuz şehitleri anma programı ve etkinliklerini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından iki yıl geçti. Onlarce şehit ve yüzlerce yaralı verdiğimiz 15 Temmuz gecesi için pazar günü anma programları düzenlenecek. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da 15 Temmuz şehitleri milletle anılacak. Sizler için hazırladığımız haberimizden 15 Temmuz şehitleri anma programını ve etkinlikler hakkındaki bilgileri görebilirsiniz. 

ANKARA'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA PROGRMLARI DÜZENLENECEK

Ankara Valiliği'nce Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde şehit yakınları, gaziler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı anma ziyareti gerçekleştirilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait camilerde şehitler için mevlit okutulacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde saat 19.00'da anma programı düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü" kapsamında, pazar günü Kızılay Milli İrade Meydanı'nda şehitler için anma programı yapacak. Anma programında meydana kurulacak sahnede gaziler o gece yaşadıklarını anlatacak, dev ekranlardan milletin yazdığı kahramanlık destanına ilişkin filmler gösterilecek.

Kızılay Metro, Ulus Heykel ve Zafer Çarşısı'nda 15 Temmuz'u unutturmamak, o gün yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak için resim sergileri açılacak.

DİĞER İLLERDEKİ 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMLARI

Adana'da Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, saat 11.00'de 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret edecek. Şehit aileleri ve gaziler, Demirtaş ve protokolü ziyaret edecek. Adana Merkez Park'ta sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla saat 20.00'de anma programı düzenlenecek.

Mersin'de protokolün katılımıyla saat 11.00'de şehitlik ziyareti yapılacak. İl Müftülüğü'nce Muğdat Camisi'nde öğle namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okunacak ve hatmi şerifin duası yapılacak. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı'na Gençlik yürüyüşü yapılacak, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'de Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı gerçekleştirilecek.

Antakya'da saat 12.00'de şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Habib-i Neccar Camisi'nde mevlit okutulacak, saat 20.00'de Hatay Anıt Alanı'nda Milli Birlik Yürüyüşü ve program düzenlenecek.

Osmaniye protokolünün katılımıyla saat 11.00'de şehitlik ziyaret edilecek. Cumhuriyet Meydanı'nda anma etkinliği saat 20.00'de başlayacak.

ANTALYA'DA "İHANETİN HAFIZASI" SERGİSİ DÜZENLENECEK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Valiliği'nin koordinasyonuyla "Antalya Basınında 15 Temmuz Destanı" adlı fotoğraf sergisi açılacak. Şehitlikler ziyaret edilip, Kur'an-ı Kerim okunacak, camilerde Mevlid-i Şerif okutularak ve hatim duası yapılacak. Şiir dinletisi, spor müsabakaları ve konferanslar düzenlenecek, "İhanetin Hafızası" sergisi
düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce, Anadolu Ajansı fotoğraflarından oluşan "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı sergi açılacak. Konyaaltı Caddesi Varyant Seyir Terası'ndan Cumhuriyet Meydanı'na "Milli Birlik Yürüyüşü" yapılacak. Meydandaki etkinliklerin ardından saat 00.13'te sela okunarak demokrasi nöbetine başlanacak. Program Yivli Minare Camisi'nde sabah namazıyla
sona erecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Valiliği'nin koordinasyonuyla 15 Temmuz şehitleri ulusal oryantiring yarışması, ulusal bisiklet turu, gençlerle şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret, su sporları ve parasailing sporcularının Türk bayrakları ile gösterisi, Grand Yazıcı Turban Otel'de bisiklet yol yarışı, öğle yemeği ve ödül töreni düzenlenecek. Katılımcı
gençlerle yeni şehit mezarlığı ziyaretler edilecek.

Menteşe'de, katılımcı gençlerle hatıra ormanına fidan dikilecek. 15 Temmuz Konferansı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM "A" salonunda yapılacak. 15 Temmuz belgeseli gösterilecek.

Marmaris Adliye kavşağında 5 bin Türk bayrağı, tişört, meşale gibi malzemeler dağıtılacak. 15 Temmuz destanı standının önünde hatıra fotoğrafı çekilecek, Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Standı ziyaret edilecek, 12 dakikalık Türkçe ve İngilizce sunum ile kalkışma gecesine ait Türkçe ve İngilizce hazırlanmış görseller izlenecek. Marmaris Atatürk
Meydanı'nda anma programı yapılacak. Burada da 81 il de eş zamanlı sela okunacak.

Burdur'da Cumhuriyet Parkı'nda fotoğraf sergisi açılacak, Çeltikçi Güvenli köyünde şehit aileleri ve şehitlik ziyaret edilecek, Ulu Cami'de öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunacak, akşam Köprübaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlenecek. Ardından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı gerçekleştirilecek.

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından anma programı yapılacak. Isparta Belediyesi tarafından Milli Birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Şehit ve gazi ailelerine akşam yemeği verilecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anı defteri oluşturulacak.

Bursa'da Hamitler ve Pınarbaşı şehitliklerinde dualar okunacak. Ulu Cami'de öğle namazının ardından mevlit ve hatim duası yapılacak. AK Parti Gürsu İlçe Gençlik Kolları üyeleri 251 şehit anısına 251 fidan dikecek. Heykel Valilik Önü'nden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na "15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından burada program yapılacak.

Yalova'da Polis Şehitliği ziyaret edilecek. Şehitler için öğle namazının ardından Yalova Merkez Camisi'nde mevlit okutulacak. Saat 19.30'da Deprem Anıtı önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar mehteran eşliğinde yürüyüş yapılacak. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirilecek.

Balıkesir'de Balıkesir Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayacak programlarda Zağnos Paşa Camisi'nde öğle namazının ardından mevlit okutulacak. Akşam şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verilecek. Milli İrade Meydanı'nda etkinlikler düzenlenecek.

Hava ve Polis şehitlikleri saat 11.00'den itibaren protokol üyelerince ziyaret edilecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı'nda sanatçılar Esat Kabaklı ve Orhan Hakalmaz sahne alacak. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti, hatim duası, mehteran gösterisi ve kahramanlık türkülerine de yer verilecek.

Eskişehir'de, 15 Temmuz şehidi Fatih Dalgıç'ın Çifteler ilçesindeki ailesi ve kabri ziyaret edilecek. Anadolu Ajansı fotoğraflarından oluşan sergi açılacak. Valilik Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı düzenlenecek.

Bilecik'te protokol üyeleri 11.00'de şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Kayı Boyu Camisi'nde mevlit okutulacak, saat 20.00'den itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda bir dizi etkinlik yapılacak.

Çanakkale'de saat 11.00'den itibaren Şehitler Abidesi ziyaret edilecek. Kordon Boyu'nda saat 19.00'da yürüyüş ve anma programı tertip edilecek.

DİYARBAKIR'DA ŞEHİT POLSİ MEMURU HALİT GÜLSER'İN KABRİ ZİYARET EDİLECEK 

Diyarbakır'da şehit Polis Memuru Halit Gülser'in Dicle ilçesinin Pekmezciler köyündeki kabri, şehit Askeri Çoban'ın Ergani ilçesindeki kabri ziyaret edilecek. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutulacak, öğle namazı sonrası yemek ikramı yapılacak. 15 Temmuz Şehitler
Parkı'nda saat 20.00'de anma programı gerçekleştirilecek.

Batman'daki Karşıyaka Mezarlığı'nda şehit kabirleri ziyaret edilecek. Öğle namazı sonrası Kudret Camisi'nde şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okunacak ve vatandaşlara lokma dağıtılacak. Valilik önünde saat 20.00'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlenecek.

Bingöl'de şehit aileleriyle şehit mezarları ziyaret edilecek, karanfil bırakılacak. Şehitler için Ulu Cami'de mevlit okutulacak ve 15 Temmuz Meydanı'nda anma etkinlikleri yapılacak.

Elazığ Valiliği ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce İzzetpaşa Camisi'nde ikindi namazı öncesi mevlit ve dua programı düzenlenecek.

Mardin'deki Selen Kışlası'ndaki Şehitlik Anıtı ziyaret edilecek, Kur'an-ı Kerim okunacak, dua edilecek. Şakir Nuhoğlu Camisi'nde şehitler için mevlit okutulacak. Şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek. "15 Temmuz" temalı fotoğraf sergisi açılacak. Demokrasi nöbeti ile çeşitli etkinlikler yapılacak.

Siirt'te Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde saat 11.00'de şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kur'an-ı Kerim okunacak, karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde aziz şehitler için mevlit okunarak, dua edilecek. Saat 20.00'de "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" yapılacak. "15 Temmuz'da Yaşananlar" isimli resim sergisi açılışı yapılarak, anı defteri
imzalanacak. Saat 21.00'de anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti, Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan "15 Temmuz Belgeseli"nin izlenmesi, mesajların okunması, mahalli sanatçıların konserleri, mehteran konseri, selaların okunması, protokol konuşmaları, 15 Temmuz ile ilgili klip ve marşların izlenmesi ile devam edecek.

Şırnak'ta 23. Piyade Tümeni'nde şehit kabirleri ziyaret edilecek, Geylani Camisi'nde şehitler için mevlit okutulacak. Şırnak Valiliği'nce şehit aileleri için akşam yemeği verilecek. Saat 20.00'de "Şehitleri Anma ve Demokrasi Mitingi" yapılacak.

EDİRNE'DE BAŞPEHLİVAN DA KATILACAK

Edirne'de şehit kabirlerinin ziyareti ile başlayacak program, Selimiye Camisi'nde mevlit ve hatmi şeriflerin okunmasıyla devam edecek. Akşam Atatürk Anıtı önünde Kur'an-ı Kerim tilaveti, mehteran konseriyle devam edecek programa, tamamlanacak 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı altın kemeriyle katılacak.

Kırklareli'nde şehitlikler ziyaret edilerek, Hızırbey Camisi'nde mevlit okunacak. Anma etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikilecek ve fotoğraf sergisi açılması sonrası demokrasi ve birlik yürüyüşü gerçekleşecek.

Tekirdağ'da şehitlikler ziyaret edilecek ve Eski Cami'de Mevlid-i Şerif okunacak. Valilik önünde Anı Defteri ile günün anlam ve önemine uygun resim sergisi açılmasıyla sürecek program, Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü ile devam edecek. Akşam valilik önünde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirilecek. Camilerde sela ve şehitlere dua
okunması sonrası programlar sona erecek.

ERZURUM'DA SABAH NAMAZINA KADAR NÖBET TUTULACAK

Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda akşam saatlerinden itibaren Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek. Meydanda sabah namazına kadar sürecek Demokrasi Nöbeti tutulacak.

Gaziantep'teki etkinlikler Yeşilkent Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayacak. Akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mehteran takımı konseri, tasavvuf musikisi dinletisi, protokol konuşmaları, Bahadır Yenişehirlioğlu sohbeti, sela okunması ve kum sanatı gösterisi yapılacak. Etkinlikler, sela okunması ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişinin canlı yayın bağlantısıyla takip edilmesinin ardından sona erecek.

Malatya'daki etkinlikler 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara ve İstanbul'da şehit düşen Fuat Bozkurt, Zekeriya Bitmez ile Engin Tilbeç'in kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayacak. Akşam saatlerinde 15 Temmuz Millet Meydanı'nda düzenlenecek etkinliklerde ise sanatçı Murat Kekili ile ilahi grupları konser verecek, vatandaşlar "demokrasi nöbeti" tutacak.

KAHRAMANMARAŞ'TA ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET EDİLECEK

Kahramanamaraş'taki etkinlikler, hain darbe girişiminde şehit olanlar için okunacak Kur'an-ı Kerim'in hatim duasıyla başlayacak. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü koordinesinde şehit aileleri  ziyaret edilecek. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 15 Temmuz konulu
konferans düzenlenecek. Kahramanmaraş Valiliğince şehit ve gazi ailelerine yemek verilecek. Demokrasi Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nce mehter konseri ile Dursun Ali Erzincanlı'nın katılımıyla şiir dinletisi düzenlenecek. Şeyh Adil Mezarlığı'nda şehitlik ziyareti yapılacak. Ulu Cami'de Mevlid-i Şerif okunacak, hatmi şerif duası yapılacak. Müftülük Meydanı'ndan Demokrasi Meydanı'na kadar Milli Birliği Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Demokrasi Meydanı'nda mehter konseri, şiir ve ilahi dinletisi gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "1071 Malazgirt'ten 15 Temmuz'a Diriliş Destanı" adlı resim sergisi açılacak.

Kilis'te saat 11.00'de şehitlik ziyaretiyle başlayacak etkinlikler, hatim duası ve yemek ikramının ardından düzenlenecek "Milli Birlik Yürüyüşü" ile devam edecek. Program, saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek çeşitli etkinlikler sonrası saat 00.13'de okunacak sela ile sona erecek.

Adıyaman'da 20.30'ta Gölbaşı Caddesi üzerinden Hükümet Meydanı'na yürüyüş düzenlenecek. Ardından Kur'an-ı Kerim okunacak. Program, protokol konuşmaları ve sanatçı Yusuf Güney'in konseri ile devam edecek. Sabah namazı ile program son bulacak.

İZMİR'DE KONAK MEYDANI'NDA ETKİNLİK DÜZENLENECEK

İzmir'de Kadifekale Hava Şehitliği ziyaret edilecek. Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanlarında, 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Yürüyüşü yapılacak ve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak. Akşam Saat Kulesi Konak Meydanı'nda etkinlikler düzenlenecek.

Konya Valiliği tarafından düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları il genelinde bulunan 15 Temmuz şehit ve gazilerinin evlerinin ziyaret edilmesiyle başlayacak.

İl protokolünün Konya Şehitliği’ni ziyaretiyle devam edecek programlar; Sultan Selim Camisi'nde öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutulması, Mevlana Meydanı ve Kazım Karabekir Caddesi'nde resim sergisi açılması ve Mevlana Meydanı'nda anma etkinliği ile son bulacak.

KARAMAN'DA ŞEHİT MUHAMMED YALÇIN'IN AİLESİ VE KABRİ ZİYARET EDİLECEK

Karaman Valiliği tarafından düzenlenecek programlar, Karaman Asker ve Polis Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle başlayacak. 15 Temmuz şehitlerinden Muhammed Yalçın'ın ailesi ve kabri ziyaret edilecek. Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacak, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda etkinlikler düzenlenecek.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından programlar, şehitlik ziyaretiyle başlayacak. İmaret Camisi'nde öğle namazına müteakip şehitler için Mevlid-i Şerif okutulmasıyla devam edecek program, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama etkinlikleriyle sona erecek.

Aksaray Valiliği tarafından tertip edilen etkinliklerde, il protokolü şehitliği ziyaret edecek. Ulu Cami'de öğle namazına müteakip şehitler için Mevlid-i Şerif okutulmasıyla devam edecek program, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda protokol konuşmaları ve etkinliklerle son bulacak.

NİĞDE'DE ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN KABRİ ZİYARET EDİLECEK

Niğde'de kent merkezinden şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrinin bulunduğu Çukurkuyu beldesine kadar Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Ömer Halisdemir’in kabrinin yakınında mescit açılışı yapılacak, hatıra ormanı oluşturulacak ve mevlit okutulacak.

Sakarya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla polis memuru Serdar Gökbayrak’ın kabri ziyaret edilecek. Milli Birlik Günü Gençlik Yürüyüşü'nün ardından Demokrasi Meydanı’nda birtakım etkinlikler düzenlenecek. 15 Temmuz Milli İrade Derneği'nce, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde işgal edilen tek valilik olan Sakarya Valiliği'nde etkinlik yapılacak.

Düzce'de Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından vatandaşlar, Anıtpark Meydanı'ndaki etkinlikte buluşacak.

Bolu'da şehitlik ziyareti yapılacak. Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Demokrasi Meydanı’nda etkinlikler düzenlenecek.

Zonguldak’ta şehitlik ziyareti yapılacak. Madenci Anıtı önünde devam edecek etkinlikler Yeni Cami’de kılınacak sabah namazının ardından sona erecek.

Bartın’da, 15 Temmuz şehidi Mustafa Yaman’ın kabri ziyaret edilecek. Bartın Üniversitesi tarafından Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz İhaneti ve Milletin Zaferi” konulu konferans verilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlikler yapılacak.

Kocaeli’de bisiklet turu düzenlenecek. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 251 hafızın oluşturacağı Ay-Yıldız koreografisiyle devam edecek etkinlikler sabah namazına kadar devam edecek.

Karabük’te şehitler Metin Arslan ve Barış Efe’nin kabirleri ve şehitlik ziyareti yapılacak. Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından kent meydanında etkinlikler düzenlenecek.

Samsun'da şehitlik ziyaret edilecek, Büyük Cami’de mevlit okutulup hatim duası yapılacak, “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi” açılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00'den itibaren şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti, konuşmalar, şiirlerin okunması etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Sinop'ta 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Can Açıkgöz'ün Ayancık ilçesindeki mezarı ziyaret edilecek. Öğle namazının ardından kentteki tüm camilerde şehitler için dua edilecek. Saat 20.00'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü yapılacak, kent meydanında programlar düzenlenecek.

Tokat'ta şehit mezarları ziyaret edilecek, Takyeciler Camisi’nde mevlit düzenlenecek, 15 Temmuz Şehitlik Anıtı ile Şehit Yakup Akdağ Spor Tesisi açılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda Tek Yürek Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek, konuşmalar yapılacak, Kur'an-ı Kerim tilaveti
gerçekleştirilecek.

Çankırı'da Ilgaz Dağı 15 Temmuz Şehitler ve Milli İdare Tırmanışı gerçekleştirilecek, şehitlikte tören düzenlenecek, 15 Temmuz fotoğrafları sergisi açılacak, "Türk bayrağı fotoğraf yarışması" sergisi ve ödül töreni yapılacak, şehitler anısına mevlit okutulacak, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek. Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Milli İrade Meydanı’nda Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mitingi yapılacak.

AMASYA'DA ŞEHİT AHMET ÖZSOY'UN AİLESİ ZİYARET EDİLECEK

Amasya'da programlar şehitlik ziyareti ile başlayacak, 15 Temmuz şehitlerinden Ahmet Özsoy'un ailesi ziyaret edilecek, Büyükağa Kur'an Kursu'nda mevlit okunacak. Demokrasi yürüyüşünün ardından Yavuz Selim Meydanı'nda protokol konuşmaları ve 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi yapılacak. Yatsı namazı meydanda kılındıktan sonra Kur'an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahi okunacak, şehirdeki tüm camilerde sala okunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın
konuşmaları sinevizyondan canlı olarak yansıtılacak.

Kastamonu'da Ulusal Bisiklet Yarışması düzenlenecek, şehitlerin kabirleri ile ve şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek, Nasrullah Kadı Camisi’nde mevlit okutulacak, Şehit Aileleri Derneği'ne gidilecek, U14 Futbol Müsabakası 15 Temmuz Kupası Finali yapılacak. Akşam, Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek, Cumhuriyet Meydanı'nda Kur’an tilaveti ve konuşmalar yapılacak,15 Temmuz konulu 3 boyutlu görseller sergisi açılacak.

Çorum'da Şehitlik ziyaret edilecek, Ulu Cami’de mevlit okutulup hatim duası yapılacak. 15 Temmuz Şehitler Müzesi açılışı gerçekleştirilecek, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile Hürriyet Meydanı’nda mehteran gösterisi ve diğer programlar yapılacak.

Diğer illerde de anma programı düzenlenecek, şehitlikler ziyaret edilecek.Türk Kızılayı, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere törenlere katılan ve demokrasi nöbetleri için meydanları dolduran vatandaşlara su, çorba, çay, kumanya benzeri ikramlarda bulunacak. Kan bağışları da kabul edilecek. Tüm yurtta camilerde saatler 00.13'ü gösterdiğinde selalar okunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN