Ankara Valisi Şahin: ’’43 yaralı var ve 4 vatandaşımızı kaybettik’’

Ankara Valisi Şahin: ’’43 yaralı var ve 4 vatandaşımızı kaybettik’’

Ankara tren kazasında kaç kişi öldü? diye merak edilirken Ankara Valisi Şahin'den ilk açıklama geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara’daki meydana gelen YHT kazasına ilişkin açıklamada bulundu. Vali Şahin, ’’43 yaralı var ve 4 vatandaşımızı kaybettik’’ dedi.

Ankara tren kazasında kaç kişi öldüğüne dair  Ankara Valisi Şahin'den ilk açıklama geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara’daki meydana gelen YHT kazasına ilişkin açıklamada bulundu. Vali Şahin, Ankara-Konya seferini yapan YHT’nin kılavuz diye tabir edilen kontrol treni ile çarpıştığını kaydetti. Ekiplerin olayın meydana gelmesinin hemen ardından olay yerine geldiklerini belirten Şahin, ’’Ekiplerimiz hemen buraya sevk edildi. Şu an 43 yaralı var ve 7 vatandaşımızı kaybettik. Ekiplerimiz hala kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması’’ ifadelerini kullandı.

’’Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız’’

’’Ekiplerimizin çalışması neticelenince çok daha net ve kesin rakamı paylaşacağız’’ diyen Şahin, ’’Şu anda 112, iftaiye, AFAD ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Bulunan mevkide çalışmaların tek tek yürütülmesi gerektiği için arkadaşlar hassasiyet gösteriyorlar. Teknik incelme devam ediyor. Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız’’ şeklinde konuştu.

Şahin’in olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

ANKARA/İHA

10 KİLOMETRE SONRA KAZA YAPTI

Uzmanlar, kazanın YHT'nin Ankara Garı’ndan hareket etmesinin ardından, 10 kilometre sonra Marşandiz Tren İstasyonu’na geldiğinde bu kazayı yaptığına dikkati çekerken, duracağı durağa ise yine yaklaşık 9 kilometre mesafede olduğu için trenin saatlik 250 kilometre hıza ulaşmasının mümkün olmadığı, bu kazayı henüz 90-100 kilometre hıza ulaştığında yapmış olabileceğini belirtti.

ADALET BAKANI GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in (YHT), kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Gül, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Ankara'da meydana gelen elim tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: 7 KİŞİ ÖLDÜ, 46 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin incelemelerin ardından kazayla ilgili ilk resmi bilgileri verdi. Vali Şahin şu açıklamayı yaptı: "Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz sevk edildi. 46 yaralı, 7 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN