Ankara'da provokasyon

Ankara'da provokasyon

ABD’nin tehditlerle gerilimi yükselttiği süreçte tehlikeli gelişme... Başkent’in göbeğindeki ABD Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenlendi. Binaya altı kurşun isabet etti. Ateşe benzin dökme girişimine en sert tepki Ankara’dan geldi: Kaos yaratma çabası, açık bir provokasyon.

Ankara’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından, ABD Büyükelçiliği binasına ateş açıldı. Kurşunlardan biri güvenlik kulübesinin camına isabet etti. Olay, sabah saat 05.00 sıralarında yaşandı. Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan ve henüz plakası belirlenemeyen bir otomobilden ABD Büyükelçilik binasına ateş açıldı. Kurşunlardan biri güvenlik kulübesinin camına isabet etti. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanan olmadı. Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine bir araç içerisinden 6 el ateş edildiği, herhangi bir can kaybının olmadığı bildirildi. Açıklamada, Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz renkli bir araç içerisinden kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından saat 05.30 civarında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edildiği belirtildi. İlk incelemeler sonucunda 3 merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiğinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, olayda herhangi bir can kaybının olmadığı ifade edildi. Tehlikeli saldırının ardından polis, çalışma sonucunda olaya karıştığını belirlenen bir kişiyi Ankara’da gözaltına aldı.

18-08/21/screenshot_2.jpg

Provokasyon saldırısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Saldırıyı kınayan Kalın “Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır” değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de şu ifadeleri kullandı: Bu, açık bir provokasyon. Türkiye’de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler devletimizin güvencesi altında. Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülke. Yakın zamanda bunun arkasında kim var, kimler tarafından yapıldı bu eylem, bunun açığa çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, saldırıyı kınadı. “Arkadaşlarımız saldırının gerçekleştirildiği saate göre teknik analizleri yapıp araç ve aracın içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyor. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız” değerlendirmesi yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınadı. Faillerin en kısa sürede yargı karşısına çıkarılacağını dile getirdi.

BİRİ FİRARİ BİRİ SUÇ MAKİNESİ İKİ ZANLI SİLAHLARIYLA YAKALANDI

Elçiliğe ateş ettikleri gerekçesiyle Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş isimli iki kişi saldırıda kullanılan silah ve araçla birlikte yakalandı. Zanlıların ilk sorgularında suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Valilik açıklamasında, zanlılardan Çelikten’in “taksirle yaralama”dan suç kaydı olduğu ve cezaevi firarisi olarak arandığı bildirildi. Gündaş’ın ise; “taksirle yaralama”, “uyuşturucu”, “tehdit”, “oto hırsızlığı”, “kasten yaralama” ve “trafik güvenliğini tehlikeye düşürme”den suç kaydı olduğu kaydedildi. Açıklamada, olayla ilgili adli soruşturmanın tüm yönleriyle araştırılmakta olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN