Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası

Ankara'daki yüksek hızlı tren kazasının nedeni belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Ankara tren kazası ile ilgili açıklama geldi. Son dakika haberini ve tren kazasının nedenini haberimizde bulabilirsiniz.

Ankara'daki yüksek hızlı tren kazasının nedeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklandı.  Ankara tren kazası hakkındaki son dakika haberini yazımızdan takip edebilirsişniz. İşte yüksek hızlı tren kazasının nedeni ve kaza ile ilgili yapılan tüm açıklamalar...

ANKARA'DAKİ YÜKSEK HIZLI TREN KAZASININ NEDENİ

Ankara'daki yüksek hızlı tren kazasının nedeni kazayı duyan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ankara tren kazası ile 13 Aralık perşembe sabahına uyandık. İşte son dakika haberi olarak geçen tren kazası hakkındaki detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kontrol lokomotifine çarptığı açıklandı. 

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonu'nda kaza yaptı. Tren kazasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kontrol lokomotifine çarptığı belirtildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, olayda ilk belirlemelere 4 kişinin öldüğünü, 43 kişinin ise yaralandığı söyledi. 

Sabah 06.30 sıralarında Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda, yol kontrolü yapan kılavuz trene çarpaak raydan çıktı ve üst geçidin ayağına vurdu. Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi. Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu.

18-12/13/ankara-tren-kazasi.jpg

BAKANLIK: KILAVUZ TRENE ÇARPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kontrol lokomotifine çarptığı belirtildi. Açıklamada, kılavuz trenin o noktada olmaması gerektiği belirtildi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN ACI HABERİ VERDİ

Olay yerine giderek bilgi alan Ankara Valisi Vasip Şahin, olayda ilk belirlemelere 4 kişinin öldüğünü, 43 kişinin ise yaralandığı söyledi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN