Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri!

Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri!

Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpışması sonucu 3 makinist ve 6 yolcu hayatını kaybetti.Kazada 86 kişinin de yaralandığı açıkladı. Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isimleri de netleşmeye başladı. Hayatını kaybedenler arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Berahitdin Albayrak'ın da olduğu öğrenildi. Kazanın ardından cenazeleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumuna getirilen makinistler Kadir Ünal, Adem Yaşar ve Hulusi Beler ile Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, Yusuf Yetim, Arif Kahan Ertik, Tahsin Ertaş, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan'ın otopsi işlemleri tamamlandı. İşte Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isimleri!

Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isimleri netleşmeye başladı. Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren kazasında şu ana kadar 9 vatandaş hayatını kaybetti. 47 kişi de yaralandı. Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isimleri netlik kazandı. Kazada hayatını kaybeden yolcuların cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hayatını kaybedenler arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Berahitdin Albayrak'ın da olduğu öğrenildi. İşte Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isimleri... Peki Kazada hayatını kaybeden Prof. Berahitdin Albayrak kimdir? 

Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle üst geçit çöktü. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazada üçü makinist 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden yolcuların cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hayatını kaybeden yolcuların yakınları kurum önünde gözyaşı döktü. Sağlık Bakanı Koca son yaptığı açıklamada, hızlı tren kazasının yaşandığı yerde yaralı kalmadığını bildirdi.

3 TCDD PERSONELİ GÖZALTINDA

Ankara'daki tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli 3 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, kusurlu oldukları gerekçesiyle TCDD'de görevli hareket memuru S.Y, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve kontrolör E.E.E. hakkında gözaltı kararı verildi.
Gözaltına alınan 3 şüpheli, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TRENİN 'KARA KUTUSU' İNCELENİYOR

Soruşturma kapsamında, cumhuriyet savcıları nezaretinde çalışmalarını sürdüren Ankara Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerince, seyrüsefer bilgileri ve telsiz konuşması kayıtlarının yer aldığı, trenin "kara kutusu" niteliğindeki cihaz ile trendeki güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu hard disk incelemeye alındı.

AİLELERİ YIKILDI

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden yolcuların cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hayatını kaybeden yolcuların yakınları kurum önünde göz yaşı döktü.

KAZADA PROF. ALBAYRAK DA HAYATINI KAYBETTİ

Kazada hayatını kaybedenlerden birisinin de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Berahitdin Albayrak olduğu öğrenildi.

18-12/13/5c12305a0f25443118460ed9-1544705021.jpg

KAZADA ÖLENLER ARASINDA DOKTOR DA VAR

Zafer Samancı'nın haberine göre, Ankara'daki Tren kazasında hayatını kaybedenler arasında Konya Medicana Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uzm. Dr. Tahsin Ertaş'ın da bulunduğu öğrenildi. Evli olan Ertaş'ın Ankara'da ikamet ettiği ve sabah Konya'daki mesaisine her zaman olduğu gibi YHT ile gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

KAZADA YARALANANLARDAN 5'İ AKADEMİSYEN

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada trende bulunan KTO-Karatay Üniversitesinde görevli 5 akademisye yaralanırken, yaralı akademisyenlerden 2’si ameliyata alındı.

Zafer Samancı'nın Konya'dan aktardığı bilgilere göre, kazada yaralananlar arasında KTO-Karatay Üniversitesinde görevli 5 akademisyenin de olduğu öğrenildi. Yaralanan akademisyenlerden 2’sinin kaldırıldıkları hastanede ameliyata alındığı diğer 3’nün ise ayakta tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Yaralanan 5 akademisyenin Doç. Dr. Ayşe Derya Kahraman, Prof. Dr. Nurgün Platin, Doç. Dr. Bülent Elbasan, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Bingöl ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tekdemir Dökeroğlu olduğu öğrenildi.

18-12/13/2258212_2eefb676b1b4a4f61c5a830cd95fcd07.jpg

Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Selçuk Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yüksek Hızlı Treninin Konya seferinde meydana gelen kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Kazada KTO Karatay Üniversitesi akademisyenlerimizle birlikte yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI HAYATINI KAYBETTİ

Kazada hayatını kaybedenlerden birinin HDP Bozova Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Yetim olduğu öğrenildi. Yetim’in HDP 27. dönem Şanlıurfa milletvekili adayı da olduğu fakat seçimleri kazanamadığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN