Antalya Kepez'de orman yangını...10 dönümlük alan zarar gördü

Antalya Kepez'de orman yangını...10 dönümlük alan zarar gördü

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, bölge sakinleri de bahçe hortumuyla söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında 10 dönümlük alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde Duraliler Mahallesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) ait depo yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın noktada çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılmaya başlayan alevleri gören çevredekiler durumu polis ve itfaiyeye bildirdi.

Yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na ait 2 ekip, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 arazöz, 2 yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Söndürme çalışmalara bölge sakinleri de bahçe hortumlarıyla destek verdi.

17-06/26/orman2.jpg

10 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Ekiplerin kara ve havadan yoğun müdahalesi sonucu yangın, daha geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bölgede soğutma çalışmalarına başladı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ilk belirlemelere göre, yangında yaklaşık 10 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

'SICAK HAVADAN ÇIKMIŞ OLABİLİR'

Bölgeye gelen Kepez Emniyet Müdürlüğü ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmaya başladı.

Mahalle sakinlerinden Yıldıray Sargın, gazetecilere, bir çam ağacının dibinden başlayan yangının bir anda büyüdüğünü söyledi.

Alevleri görünce hemen durumu itfaiyeye bildirdiklerini belirten Sargın, "Yangın başladığı yerde kimse yoktu. Bu nedenle insan kaynaklı olduğunu düşünmüyoruz. Bugün hava çok sıcak o nedenle yangın çıkmış olabilir" dedi.

ANTALYA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN