Antalya’da orman yangını paniği! Son dakika Antalya haberleri

Antalya’da orman yangını paniği! Son dakika Antalya haberleri

Antalya’nın Kumluca ilçesi Alakır Çayı yakınlarında orman yangını çıktı. Antalya'da henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınına 5 helikopter ve 2 amfibik uçakla müdahale ediliyor. İşte Antalya'daki orman yangınından son dakika haberleri.

Son dakika haberleri: Antalya’nın Kumluca ilçesi Alakır Çayı yakınlarında orman yangını çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 10.00 sıralarında Kumluca’nın Alakır Çayı yakınlarında, ormanlık alanda yangın çıktı. Sarp arazide çıkan yangına 5 helikopter ve 2 amfibik uçakla müdahale ediliyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle kara ekiplerinin güçlükle ilerlediği bildirildi.

Ayrıntılar geliyor...

ORMAN YANGINININ SEBEPLERİ

İhmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıkan orman yangınları:

Ormanda güvenlik tedbiri almadan ateş yakmak.
Yakılan ateşi söndürmeden bırakmak. Özellikle mangal için yakılan ateşin söndürülmeden bırakılması.
Sönmemiş sigara izmariti ve kibriti yere atmak.
Orman içinde veya bitişiğindeki tarlalarda istenmeyen otları veya tarla anızını yakmak.
Gece aydınlatma için ormanda ateşle dolaşmak.
Cam ve cam kırıklarını ormanda bırakmak, güneş ışığının camdan yansıyarak otları yakması.
Çocukların orman içinde ateşle oynamaları
Eğlence veya gösteri için ormanda ateşle bir şeyler yapılması ateş yakılması

Kasıtlı çıkarılan orman yangınları: Orman içinde veya bitişiğindeki tarla veya otlakları genişletmek.
Orman içinde yapılan kanunsuz işleri gizlemek için çıkarılan yangınlar.
Yabani hayvanları uzaklaştırmak.
İş ve çıkar elde etmek.

Orman yangınlarından korunma yolları: Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalı. Cam, güneş ışığını bir büyüteç gibi çimenlere çeker. Çimenler, tutuşarak çimenlerin alevlenmesine yangının oluşmasına neden olacaktır.

Mangal küllerini soğutmadan dökmemeliyiz. Çünkü çimenler tutuşabilir.
Sigara izmariti yanık olarak atılmamalı,çünkü sigara izmariti çimenleri yakar ve yangın oluşur.

Bir yangın gördüğümüz zaman 110 yangın ihbar hattına bildirmeliyiz.

Halk görevli kişiler ve çevre örgütleri tarafından bilinçlendirilmeli, bu konuda seminerler ve konferanslar düzenlenmelidir.

ANTALYA'DAN HABERLER

Antalya’da kaybolan genç kız İstanbul’da babaannesinin yanında bulundu: Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 gün önce babasının evinden ayrılan genç kızın, İstanbul’da yaşayan babaannesinin yanına gittiği belirlendi. Annesiyle birlikte Almanya’da yaşayan ve Türkçe’yi ve Türkiye’yi iyi bilmediği bildirilen 23 yaşındaki Yasemin Ö, ziyarete geldiği babasının Side Ali Ihsan Barut İlköğretim Okulu arkasında Mercan Sitesindeki evinden cuma günü ayrıldı. O günden beri haber alamayan kızı için kayıp başvurusunda bulunan ve hayatından endişe duyduğunu belirten baba Ferhat Ö.’ye müjdeli haber ulaştı. Yasemin Ö.’nün İstanbul’da yaşayan babaannesinin yanına gittiği, Antalya Havalimanında polisler tarafından alıkonulduğu, kendisinin hiçbir rahatsızlığı olmadığını, kendi rızasıyla babaannesinin yanına gittiğini belirtmesi üzerine bırakıldığı bildirildi. Babaannenin cep telefonu kullanmaması nedeniyle bugüne kadar babaya haber veremediği belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN