Antalya'daki FETÖ davasında sanıklara ceza yağdı

Antalya'daki FETÖ davasında sanıklara ceza yağdı

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla yargılanan 21 sanıktan 5'i, 7 yıl 6 ay ile 8 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Kaba, Hüda Arık, Hasan Tike, Emrah Saygın, Ergun Orgerim ve tutuksuz 16 sanık ile avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tanık E.Ç, Manavgat'ta sağlık çalışanlarının "sohbet hocalığı"nı yaptığını, sanıklardan Tike ile ByLock üzerinden görüştüğünü öne sürdü.

Tike'nin Manavgat Genç İş Adamları Derneğinin genel sekreteri olduğunu, "ilçe imamı"ndan gelen talimatları kendilerine ilettiğini iddia eden E.Ç, örgütün il ve ilçe imamının resmi sıfat alması için sembolik olarak bir veya birden fazla şirkette müdür olarak gösterildiği bilgisini verdi.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklar, tanık beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, önceki beyanlarını yineleyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Tike'yi "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 1 ay 5 gün, Arık, Orgerim, Saygın ve Kaba'yı da 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, diğer tutuksuz sanıkların dosyasının mevcut dosyadan ayrılmasına karar verdi.

ANTALYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN