AÖF 3 ders sınavları ne zaman? Açıköğretim üç ders sınavına kimler girebilir?

AÖF 3 ders sınavları ne zaman? Açıköğretim üç ders sınavına kimler girebilir?

Açıköğretim Fakültesi AÖF 3 ders sınavları ne zaman? Üniversiteyi açıktan okuyan ve mezun olmak için 3 der sınavına girecekler. Kurtarma sınavı olan AÖF 3 ders sınav tarihleri ne zaman? Kimler üç ders sınavına girebilir, şartları neler? Açıköğretim fakültesi son sınıf öğrencileri mezun olabilmek için son fırsatlarını değerlendirecekler. Ayrıntılar haberimizde.

AÖF üç ders sınav tarihleri ve sınava girme şartları ile ilgili ayrıntılar haberimizde. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri başarısız oldukları derslerin yükünden kurtulabilmek için AÖF 3 ders sınavlarını heyecanla bekliyor.  AÖF üç ders sınavları hangi tarihte yapılacak ve başvuru işlemleri neler? İşte ayrıntılar...

AÖF 3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

Mezun olabilmek için alttajn kalan derslerini geçmesi gereken adaylar için AÖF 3 ders sınavı, 22 Temmuz tarihinde yapılacak. Bu sınavlara girmek isteyen öğrenciler sınava giriş haklarının olup olmadığını https://ekampus.anadolu.edu.tr/ adresinden kontrol edebilecekler.

AÖF 3 DERS SINAVI GİRİŞ ŞARTLARI NELER?

Prof. Dr. Gündoğan, üç ders sınav hakkına ilişkin esasları şöyle belirtti: “Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir.

Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”

SINAV GİRİŞ YERİ

Üç ders sınavına girecek öğrencilerin AÖF sisteminde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları Fakülte tarafından yapılacak.

Öğrenciler üç ders sınavına gireceği sınav ilini, 22-23 Haziran 2017 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 0850 200 46 10-19 (10 Hat) nolu Açıköğretim Etkileşim Merkezini arayarak değiştirebilirler.

Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadır.

AÖF not hesaplama robotu ile sınav sonrası doğru yanlış sayınıza göre sınav notlarınızı hesaplayıp diploma notunuzu öğrenebilirsiniz. Final sınavlarının ardından binlerce açıköğretim fakültesi öğrencisi bu konuda arama yapıyor. Haberimizde derlediğimiz bilgiler ve not hesaplama robotundan bu konuda faydalanabilirsiniz. AÖF ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

Ders isimlerinizi birinci sütuna ve denk geldiği kredi rakamını 'kredi sayısı' kutusuna girin. Vize ve final sınavlarından aldığınız notları girip en altta yer alan 'hesapla' butpnuna basın. Böylece sistem geçme notu ve harf karşılığı ile birlikte katsayı karşılığını da size hesaplayıp sunacak. 

17-06/16/aofnothesapla.jpg

Bir diğer merak edilen konusu ise AÖF ders geçme notu ile ilgili. Yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültes sisteminden eksrta artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir.

Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmek için Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00’ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir.

DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır. 

AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor

Açıköğretim Fakültesi AÖF 3 ders sınavları ne zaman? Üniversiteyi açıktan okuyan ve mezun olmak için 3 der sınavına girecekler. Kurtarma sınavı olan AÖF 3 ders sınav tarihleri ne zaman? Kimler üç ders sınavına girebilir, şartları neler? Açıköğretim fakültesi son sınıf öğrencileri mezun olabilmek için son fırsatlarını değerlendirecekler. Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN