AÖF ders ekle sil işlemleri nasıl yapılır? 2018 2019 AÖF kayıt yenileme otomasyonu

AÖF ders ekle sil işlemleri nasıl yapılır? 2018 2019 AÖF kayıt yenileme otomasyonu

AÖF ders ekle sil işlemleri nasıl yapılır? 2018-2019 AÖF kayıt yenileme otomasyonunu haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi öğrencileri kayıt yenileme işlemlerine devam ediyor. Dün başlayan kayıt işlemleri 5 Ekim tarihine kadar sürecek. Peki AÖF ders ekle sil nasıl ve nereden yapılır? AÖF kayıt yenileme sayfasını ve detaylı açıklamaları yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

AÖF Ders ekle sil işlemleri nasıl ve nereden yapılır? 2018-2019 AÖF kayıt yenileme otomasyonun giriş sayfasına haberimizden erişebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakülteleri kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. AÖF Güz dönemi kayıt yenileme 5 Ekim tarihinde sona erecek. AÖF ders ekle sil ve kayıt yenileme ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

AÖF GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS EKLE SİL İŞLEMLERİ

AÖF Güz Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri 25 Eylül Salı Günü Başlayacak: 2018-2019 Öğretim Yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde birçok bölümün ders programı yenilendi. 17 lisans ve 12 önlisansın programlarında 353 ders intibakı yapıldı. Programlardaki güncellemeler bazı derslerin döneminin değişmesi, kaldırılması ya da yeni ders olarak eklenmesi şeklinde yapılmıştır.

Bu değişikliklerle yapılan ders intibaklarının bilgi işlem ortamında teknik işlemlerinin devam etmesi nedeniyle Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Güz Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme bölümünden 25 Eylül 2018 Salı günü başlayacak, 5 Ekim'de sona erecektir.

AÖF GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

 AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi 4 adımda gerçekleştirilir:

1.DERS SEÇİMİ

 Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek.

2.KAYIT YENİLEME ÖDEMESİ

AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırılabilecek. 

3.KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİN KONTROLÜ

Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden  kayıt yenileme işleminin gerçektirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

 4.DERS KİTAPLARININ DAĞITIMI

Öğrencilerin ders kitapları kayıt esnasında AÖF bürolarından verilecektir.

DERS EKLE SİL 3 AŞAMADAN OLUŞUYOR

1.Aşama: (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) internet adresinin Kayıt Yenileme bölümüne TCKN ve şifrenizle giriş yapmanız gerekecektir.

2.Aşama: Ders-ekle sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

3.Aşama: Yaptığınız ders-ekle sil işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işleminiz geçersiz sayılacaktır. Bu durumda Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız. Birden fazla ders ekle-sil işlemi yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders ekle-sil işlemi geçerli olacaktır ve banka ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

AÖF KAYIT YENİLEME OTOMASYONU İÇİN TIKLAYINIZ

 Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.

 Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

 Ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

 Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

 Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.

 Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve ödeme bilgileri değişeceğinden, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.

 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibari ile ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.

 Lisans programlarında 2. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 6. ve 8. yarıyıllardan; 4. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamazlar (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Türk DiliII ve Yabancı Dil-II dersleri hariç).

 Lisans programında okurken önlisans diploması almak isteyen öğrenciler Yabancı Dil-II (6.yarıyıl) ve Türk Dili-II (8.yarıyıl) derslerini seçmeleri gerekir.

 2017-2018 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 22-23 Şubat 2018 tarihlerinde ders seçebilirler.

 2017-2018 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır.

AÖF ders ekle sil işlemleri nasıl yapılır? 2018-2019 AÖF kayıt yenileme otomasyonunu haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi öğrencileri kayıt yenileme işlemlerine devam ediyor. Dün başlayan kayıt işlemleri 5 Ekim tarihine kadar sürecek. Peki AÖF ders ekle sil nasıl ve nereden yapılır? AÖF kayıt yenileme sayfasını ve detaylı açıklamaları yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN