AÖF not hesaplama robotu ve Açık Öğretim ders geçme sistemi | Pratik bilgiler (Video)

AÖF not hesaplama robotu ve Açık Öğretim ders geçme sistemi | Pratik bilgiler (Video)

AÖF not (puan) hesaplama nasıl yapılır? Öğrenciler notlarını hesaplayıp dersleri geçip geçemeyeceklerini anlamaya çalışıyor. Haberimizden AÖF not hesaplama robotuna ulaşabilir, ders geçme teknikleri hakkında videolu bilgi alabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Anadolu Üniversitesi'nde okuyan milyonlarca öğrenci AÖF sınav sonuçlarını merak ediyor. AÖF bahar dönemi sınavlarının cevap anahtarı yayınlandıktan sonra öğrenciler notlarının nasıl hesaplanacağını, derslerden geçip geçmeyeceğini anlamaya çalışıyor. Cevap anahtarlarından hangi soruları dorğu yaptığını tespit edecek öğrenciler ders notunu hesaplamak istiyor. Haberimizden AÖF not/puan hesaplama yeni not sistemi ve ders geçme ile ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. İşte detaylar. 

AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖF 2017 güz vebahar dönemi sonu sınavlarının cevap anahtarları yayınlandıktan sonra bir milyondan fazla adayın girdiği sınavların sonuçları açıklanmadan alınan notları hesaplamak mümkün. Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi dönem sonu sınavları yaklaşık olarak on beş gün içerisinde açıklanacak. 

AÖF PUAN / NOT HESAPLAMASI NASIL YAPILIR

Peki AÖF öğrencileri için yeni sınav sistemi ve AÖF yeni not sistemi nasıl işliyor. Vize ve final sınavlarında alınan notlar ortalamaları nasıl etkiliyor? Sınıf geçme kuralları nelerdir? Bu soruların cevabı merak ediliyor. AÖF yeni ders sistemi ve not sistemi hakkında bilinmesi gereken tüm ayrıntıları haberimizde sizler için hazırladık. Ayrıca haber linklerine tıklayarak AÖF puan hesaplama robotuna ulaşabilirsiniz. 

Öncelikle AÖF not sistemine bir bakalım:

AÖF not sistemi

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN 

AÖF Sınav Tarihleri

1- 2017 AÖF Güz Dönemi Final Tarihi: Final tarihleri 14 ve 15 ocak günlerine denk geliyor.

2- 2017 AÖF Bahar Dönemi Vize Tarihi: 15 nisan ve 16 nisan 2017 günlerinde yapılacak.

3- 2017 AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavı: AÖF ara sınavları, 15 nisan ve 16 nisan 2017de 2 oturum halinde yapılacak.

4- 2017 AÖF Bahar Dönemi Final Tarihi Ne Zaman? AÖF Finalleri 27 ve 28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

5- 2017 AÖF Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı Ne Zaman? AÖF Bahar Dönemi Dönem sonu sınavı 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

AÖF Ders Geçme Sistemi Nedir, Nasıl işler?

AÖF sınav sisteminde 100'lük sitem uygulanır. Öğrenci eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. Başka bir deyişle ortalama trankripe eklenecek. Mezun olması içinde bu Kredilerin hesaplanması gerekecektir. Öğrence eğer 32 Puana kadar olan bir not ortalamasıyla dönem sonuna ulaşmış ise dersi geçemeyecek, kalmış sayılacak. 

Geçilemeyen dersler ne olacak?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize %30 ve Final %70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Örnek AÖF ders notu hesaplama

Örneğin vizeden 10 alan bir öğrenci finalde 80 alırsa 59 ortalama ile CB alacaktır. Ve AKTS hesaplamasında eğer 4 AKTS’lik bir ders alıyorsa o zaman 2,30*4 = 9,2 AKTS şeklinde hesaplanarak Mezun Olma Sistemine işlenecektir. Yeni ders geçme sistemi birçok anlamda yenilikler ve ara hesaplamalar içermektedir. Bu sebeple burada anlatılanların dışında kendi hesaplamalarınız ile konuyu daha iyi kavramanız sağlanacaktır.

AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm hesaplar için iyi bir not almanız gerekir. Bunun da yolu AÖF sınav sistemini iyi bilmek, derslerle ilgili sorulan sorulara nasıl cevap vereceğinizi öğrenmek gerekiyor. Peki sınav soruları nasıl soruluyor? Cevap anahtarı nasıl dolduruluyor. AÖF sınav soruları cevaplama tekniklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

AÖF ders geçme püf noktaları izle

AÖF sınav oturumları ve süresi

Bunların dışında bilmeniz gereken ayrıntılar da var elbetti. AÖF sınavları nasıl yapılıyor? Sınav süresi ve sınav dturumları gibi ayrıntılar AÖF derslerini geçmek için gerekli. AÖF sınavlarında öğrencilere gireceği her ders için 20 soru sorulur. Her ders için 30'ar dakika sınav süresi verilir. Sınavlar genelde Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılır.

#http://www.karar.com/gundem-haberleri/yeni-sisteme-gore-aof-ders-gecme-notu-kac-oldu-73011#

AÖF sınıf geçme sistemi

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

Güz dönemi bahar dönemi

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

AÖF Genel Not Ortalaması:

Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

AÖF Ders Geçme:

Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme:

Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı:

Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı” yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı” alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO’nın en az 2.00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getiremeyen öğrenci, kayıt yenilettiği takip eden dönemde, son iki dönemdeki CC’nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiyle GNO’nı en az 2.00’ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2.00 GNO’nı sağlaması halinde ders tekrarı sona ermiş olur. Ancak, bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersleri, derslerin verildiği dönemde tekrar almak zorundadır. Ders tekrarına kalan öğrenci kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi sırasında, CC’nin altında not aldığı dersleri almak zorunda olduğundan bu dersleri eksiltemez.

Sınıf Geçme Sistemi:

Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz.

FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

AÖF dönemlik ortalama ne olmalı?

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde değilse, size bir uyarı gelecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF not (puan) hesaplama nasıl yapılır? 14-15 Ocak'ta yapılan AÖF sınavlarının cevap anahtarı açıklandı. Şimdi öğrenciler notlarını hesaplayıp dersleri geçip geçemeyeceklerini anlamaya çalışıyor. Haberimizden AÖF not hesaplama robotuna ulaşabilir, videolu ders geçme teknikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

DİĞER AÖF HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN