AÖL 2. dönem soru ve cevapları açıklandı mı? | Son AÖL duyuruları

AÖL 2. dönem soru ve cevapları açıklandı mı? | Son AÖL duyuruları

AÖL 2. dönem soru ve cevapları açıklandı mı? 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde sınava giren binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor ve Son AÖL duyuruları aranıyor. 2018 AÖL 2. dönem sınavlarının sonuncusu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Öğrenciler AÖL 2. dönem soru ve cevaplarını merak ederken bir taraftan da AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun da yanıtını arıyor.

AÖL 2. dönem soru ve cevapları öğrenciler tarafından merak ediliyor. Öğrenciler  AÖL duyuruları üzerinden AÖL 2. dönem soru ve cevaplarının açıklanıp açıklanmadığını takip ediyor. AÖL sınavına giren öğrenciler soru ve cevaplarına bakarak ne kadar doğru yaptıklarını hesaplamaya çalışıyor. Sınava giren öğrenciler aynı zamanda AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor. AÖL 2. dönem soru ve cevapları açıklandı mı?  Öğrenciler ve veliler için AÖL sınavı hakkında merak edilen her şeyi haberimizde bulabilirsiniz. 

AÖL 2. DÖNEM SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

31 Mart cumartesi ve 1 Nisan pazar günü AÖL sınavlarının 2. dönemi yapıldı. Sınava girenler tarafından AÖL 2. dönem soru ve cevapları aranıyor. Öğrencileri AÖL 2. dönem soru ve cevapları kitapçığının internette yayınlanıp yayınlanmadığını araştırıyor.

AÖL 2. dönem sınav soru ve cevapları henüz yayınlanmış değil, ancak sınav tarihinden birkaç gün sonra yayınlanması bekleniyor. Yani AÖL 2. dönem sınavlarının soru ve cevaplarının önümüzdeki hafta ortasına kadar yayınlanması bekleniyor. Ancak yaşanan aksilik nedeniyle soru ve cevapların yayımlanmama ihtimali üzerinde de duruluyor.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan AÖL sınavlarına sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bir bilgi henüz paylaşılmadı. Ancak, geçmiş dönemlerde yapıla AÖL sınavlarının sonuç açıklanma tarihlerini incelediğimizde sonuçların, sınavların tamamlanmasından yaklaşık 15 gün sonra açıklandığı görülüyor. Buna göre, 31 Mart – 1 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL 2017- 2 sınav sonuçlarının 15-16 Nisan tarihlerinde açıklanabileceği tahmin ediliyor.

 AÖL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

 AÖL SINAVI SORU VE CEVAPLARI - TIKLA

SINAVDA YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

18-03/31/aol-sinavi-31-mart.jpg

SINAV İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Bakanlığın sınav kılavuzunda yayımladığı bilgilere göre; Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. İtiraz sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER

Diplomaları sonuçları açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.

Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)

"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencileriin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN