AÖL kayıt yenileme işlemi | AÖL sınav ücreti ne kadar?

AÖL kayıt yenileme işlemi | AÖL sınav ücreti ne kadar?

AÖL sınav ücreti ne kadar? sorusunun yanıtı ve AÖL kayıt yenileme işlemi hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde. Açık Lise kayıt yenileme ve AÖL sınav ücretleri ne kadar nasıl yapılır nelere dikkat edilmesi gerekiyor? AÖL kayıt yenileme işlemi hakkındaki detayları yazımızdaki anlatımı takip ederek öğrenebilirsiniz. İşte AÖL sınav ücretleri ne kadar nereye yatırılacak konularının detayları...

AÖL kayıt yenileme işlemi ve AÖL sınav ücretleri eğitim hayatını açık lise vasıtasıyla sürdürmek isteyen öğrenciler ve velileri tarafından araştırılıyor. 2018-2019 Açıköğretim lisesikayıt yenileme tarihleri ve sınav ücretleri son bir haftadır en çok sorgulanan konulardan biri durumunda. MEB, AÖL kayıt yenileme işlemleri ve tarihleri hakkında açıklama yaptı. Haverimizde özellikle AÖL açık lise kayıt yenileme ve yeni kayıt tarihleri ile AÖL sınav ücretlerini bulabilir gelişmeleri takip edebilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 

Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapılacaktır.

18-09/10/acik-ogretim-lisesi.jpg

 

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Kayıt Ücretinin Yatırılması

İlk olarak açık lise kayıtı yaptırmak isteyen öğrenciler bankaya açık lise kayıt ücretini yatırmalılar. Yatırdıkları paranın dekontunu alan öğrenciler bu dekontu saklamalıdırlar. Kayıt ücretini yatırdıktan sonra diğer işlem ise kayıt işlemi yapmaktır. Peki Açık Lise kayıt ücretleri hangi bankaya yatırılmaktadır. Açıköğretim lisesi kayıt ücretleri Vakıfbankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankasına yatmaktadır.

Kayıt İşleminin Yapılması

Öğrenciler kayıt ücretlerini yatırdıktan sonra dekontları ile birlikte en yakın Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek kayıt işlemlerini tamamlayarak kayıt sırasında sizlere verilecektir. Şifrelerini alan öğrenciler daha sonra ders seçimi ve sınav giriş belgesi ile sınavı sonuçlarını görebileceksiniz. Size verilen bu şifre ile www.aol.meb.gov.tr sitesinden öğrenci girişi yapacaksınız.

Ders Seçiminin Yapılması

Kayıt ücretini yatırarak halk eğitim merkezlerinde kayıt yaptıran öğrencilere kayıt esnasında verilen şifre ile öğrenciler www.aol.meb.gov.tr sitesine giriş yaparak ders seçimlerini yapacaklardır.

18-09/10/aol-sinav-ucretleri.jpg

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

AÖL KAYIT ÜCRETLERİ

2018 ve 2019 yılında yapılacak olan açık öğretim lisesi kayıtlarında alınacak ücretler henüz netleşmedi fakat geçen yılın AÖL kayıt ücretlerine yakın olacağı düşünülüyor. İşte geçen yılki AÖL kayıt ücretleri, 2018 açık öğretim lisesi kayıt ücreti

AÖL yeni kayıt ücreti: 40 TL + 10 TL( bu sene artabilir)

AÖL kayıt yenileme ücreti: 30 TL+ 5 TL(bu sene artabilir)

Açık lise yeni kayıtta öğrenciler 40 TL bankaya 10 TL de okula, kayıt yenileme de ise 30 TL bankaya 5 TL de okula ödeyecekler. 2018 ve 2019 yılında kayıt ücretlerinde artış olabilir, 2018-2019 Açık Öğretim Lisesi kayıt kılavuzu yayımlandığında ücretler de belli olacak.

18-09/10/aol-kayitlari-ve-sinav-ucretleri.jpg

2018 AÖL SINAV TAKVİMİ 

I. dönem yeni kayıt işlemleri. 20 Ağustos- 5 Ekim 2018

Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi. 15 Ekim 2018

I. dönem kayıt yenileme işlemleri. 3 Eylül – 5 Ekim 2018

Veri girişi yapılan öğrencilerin veri girişlerinin, sistem üzerinden AÖL tarafından kontrolünün yapılarak gerekli düzelmelerin Yaptırılması/yapılması. 20 Ekim 2018

I. dönem sınava giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 01 Aralık 2018

I. DÖNEM SONU SINAVLARI 08-09 Aralık 2018

I. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 5 Ocak 2018

II. dönem yeni kayıt işlemleri. 7 Ocak- 25 Ocak 2019

Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi. 8 Şubat 2019

II. dönem kayıt yenileme işlemleri. 15 Ocak – 30 Ocak 2019

İrtibat bürolarınca yeni kayıtları alınarak veri girişi yapılan öğrencilerin veri girişlerinin, sistem üzerinden AÖL tarafından kontrolünün yapılarak gerekli düzelmelerin yaptırılması/yapılması. 8 Şubat 2019

II. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 15 Şubat 2019

II. DÖNEM SONU SINAVLARI 30 – 31 Mart 2019

II. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 21 Nisan 2019

III. dönem kayıt yenileme işlemleri. 06 – 17 Mayıs 2019

III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 24 Haziran 2019

* III. DÖNEM SONU SINAVLARI 6-7 Temmuz 2019

III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 30 Temmuz 2019

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN