AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2019 AÖL kayıt yenileme işlemi

AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2019 AÖL kayıt yenileme işlemi

AÖL kayıt yenileme ne zaman? sorusu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açıköğretim Liseleri'nde eğitim gören on binlerce öğrencinin gündeminde. 2019 AÖL kayıt yenileme işlemi ile ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

AÖL kayıt yenileme ne zaman? sorusu sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra Açıköğretim Liseleri'nde okuyan öğrenciler tarafından merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Haberimizde 2019 yılı için AÖL kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağına dair ayrıntıları bulabilirsiniz. 

AÖL kayıt yenileme dönemi tarihlerini sorgulanmaya başlandı. Yeni dönem için AÖL kayıt yenileme tarihleri eğitimlerine açıköğretim lislerinde devam etmek isteyen öğrenciler için önemli.

2019 AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILIR?

AÖL'ün kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. MEB Açık Lise iş takvimine göre, 2018-2019 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 9 Ocak 2019 ile 6 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA

AÖL sınav sonuçları adayların erişimine açıldı. Bakanlık yaptığı açıklamada; "07- 08 Temmuz 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen 2017/3.dönem sınav sonuçları açıklanmıştır. Öğrencilerimiz numaralarını ve şifrelerini Sisteme girerek sınav sonucunu öğrenebilirler." ifadelerini kullandı. 

AÖL SINAV SONUCUNUZU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TELAFİ SINAVI OLACAK MI? 

Geçtiğimiz yıl, sonuçları ekim ayında açıklanan AÖL ek sınavın bu yıl yapılacağına dair Milli Eğitim Bakanlığı'dan herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

AÖL SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR? 

Adayların sınav sorularına itirazlarını, sınavdan sonra en geç 3 gün içinde, sınav sonuçlarına ait itirazlarını ise sonuçlar açıklandıktan sonra en geç 5 gün içinde yapmaları gerekmektedir. İtirazlar için öncelikle, Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya

Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat

Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN