AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Açık lise kayıt yenileme ve sınav ücret bilgileri

AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Açık lise kayıt yenileme ve sınav ücret bilgileri

Öğrencilerin merakla aradığı konulardan biri haline gelen AÖL kayıt yenileme ve Açık lise kayıt yenileme ve sınav ücret bilgileri hakkında detaylar haberimizde. 9-10 Aralık tarihleri arasında yapılan AÖL sınavı sonrası öğrenciler kayıt yenileme için arama yapmaya başladılar. Sınava ilişkin en son düzenlemelerden sonra AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Açık Lise kayıt yenileme ve sınav ücretleri ne kadar nasıl yapılır nelere dikkat edilmesi gerekiyor sorularınızın yanıtı haberimizde. Yazımızdaki anlatımı takip ederek siz de AÖL kayıt yenileme tarihleri ve AÖL sınav ücretleri ne kadar nereye yatırılacak konularını öğrenebilirsiniz. İşte konu hakkında detaylar ve işlemler...

Haberimizden merak ettiğiniz AÖL kayıt yenileme tarihlerine ulaşabilir nereden nasıl kayıt yapacağınızı bulabilirsiniz. Milyonlarca öğrencinin en çok aradığı konular arasında yer alan 2017/2018 AÖL kayıt yenilemeler hakkında MEB'den son dakika açıklaması geldi. Buna göre, Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 25 Ocak - 5 Şubat 2018 tarihleri arasındadır. Bu tarihler arasında öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır. Bu tarihlerin dışında öğrenciler Açık lise kayıt yenileme ve sınav ücret bilgilerini merak etmeye başladılar. Konu hakkında tüm detaylar ve son dakika açıklamaları haberimizde mevcuttur. İşte AÖL 2017/2018 iş takvimi ve konu hakkında ayrıntılar...

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT İŞLEMLERİ

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Bu yıl içerisinde yapılacak olan AÖL kayıt yenilemelere ilişkin tarihler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2017 - 2018 AÖL kayıt yenileme tarihlerini belirledi. Açık Öğretim'den lise eğitimini tamamlayan öğrenciler AÖL kayıt yenileme işlemlerini internet üzerinden sorgulama başladılar.

1. Dönem Kayıt Yenileme Tarihi: 14 Eylül - 9 Ekim 2017 tarihleri arasındadır.

2. Dönem Kayıt Yenileme Tarihi: 25 Ocak - 5 Şubat 2018 tarihleri arasındadır.

3. Dönem Kayıt Yenileme Tarihi: 28 Nisan - 12 Mayıs 2018 tarihleri arasındadır.

KAYIT YENİLEME SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2017 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak, 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

BANKALAR

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.) ÖNEMLİ NOT: (Şuan ki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi “AÇIK ÖĞRETİM LİSELE 2018/1 İLK.KAYIT-KAYIT YEN.ÜCR.”şeklindedir.) Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Kayıt Ücretinin Yatırılması

İlk olarak açık lise kayıtı yaptırmak isteyen öğrenciler bankaya açık lise kayıt ücretini yatırmalılar. Yatırdıkları paranın dekontunu alan öğrenciler bu dekontu saklamalıdırlar. Kayıt ücretini yatırdıktan sonra diğer işlem ise kayıt işlemi yapmaktır. Peki Açık Lise kayıt ücretleri hangi bankaya yatırılmaktadır. Açıköğretim lisesi kayıt ücretleri Vakıfbankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankasına yatmaktadır.

Kayıt İşleminin Yapılması

Öğrenciler kayıt ücretlerini yatırdıktan sonra dekontları ile birlikte en yakın Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek kayıt işlemlerini tamamlayarak kayıt sırasında sizlere verilecektir. Şifrelerini alan öğrenciler daha sonra ders seçimi ve sınav giriş belgesi ile sınavı sonuçlarını görebileceksiniz. Size verilen bu şifre ile www.aol.meb.gov.tr sitesinden öğrenci girişi yapacaksınız.

Ders Seçiminin Yapılması

Kayıt ücretini yatırarak halk eğitim merkezlerinde kayıt yaptıran öğrencilere kayıt esnasında verilen şifre ile öğrenciler www.aol.meb.gov.tr sitesine giriş yaparak ders seçimlerini yapacaklardır.

Öğrencilerin merakla aradığı konulardan biri haline gelen AÖL kayıt yenileme ve Açık lise kayıt yenileme ve sınav ücret bilgileri hakkında detaylar haberimizde. 9-10 Aralık tarihleri arasında yapılan AÖL sınavı sonrası öğrenciler kayıt yenileme için arama yapmaya başladılar. Sınava ilişkin en son düzenlemelerden sonra AÖL kayıt yenileme tarhileri ne zaman? Açık Lise kayıt yenileme ve sınav ücretleri ne kadar nasıl yapılır nelere dikkat edilmesi gerekiyor sorularınızın yanıtı haberimizde. Yazımızdaki anlatımı takip ederek siz de AÖL kayıt yenileme tarihleri ve AÖL sınav ücretleri ne kadar nereye yatırılacak konularını öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN