AÖL kayıt yenilemede son gün! 2018 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenilemede son gün! 2018 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenilemede son gün bugün. Peki AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl ve nereden yapılır? Açıköğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihlerinin uzatılmasının ardından işlemler için bugün son gün. Peki AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? Kayıt ücreti nereye ödenir? İşte tüm detaylar.

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılıyor? Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin ve öğrenci adaylarının kayıt işlemleri için bugün son gün. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açıköğretim Lisesi sisteminde eğitim görecek öğrenciler için kayıt yenileme tarihleri uzatılmış ve 8 Ekim mesai saatinde sona ereceği açıklanmıştı. AÖL kayıt işlemleri hakkındaki tüm detayları karar.com'da sizlerle paylaşıyoruz.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİ KİMLER YAPTIRACAK?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi
yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamaz.

BAŞVURU YERLERİ

İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU

KAYIT YENİLEME VE SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme
sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL
olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk
Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir.
Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav
ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik
olarak yapılan öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle
müracaat ettiklerinde kendilerinden 5 TL kayıt yenileme Sınav Ücreti alınacaktır. Öğrencilerimizin
ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme Sınav Ücreti makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kayıt Yenileme Sınav Bedelini İki Şekilde Yatırabilirsiniz:

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın
adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini
yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet
bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur. Kayıt yenileme sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Kayıt Ücretinin Yatırılması: İlk olarak açık lise kayıtı yaptırmak isteyen öğrenciler bankaya açık lise kayıt ücretini yatırmalılar. Yatırdıkları paranın dekontunu alan öğrenciler bu dekontu saklamalıdırlar. Kayıt ücretini yatırdıktan sonra diğer işlem ise kayıt işlemi yapmaktır. Peki Açık Lise kayıt ücretleri hangi bankaya yatırılmaktadır. Açıköğretim lisesi kayıt ücretleri Vakıfbankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankasına yatmaktadır.

Kayıt İşleminin Yapılması: Öğrenciler kayıt ücretlerini yatırdıktan sonra dekontları ile birlikte en yakın Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek kayıt işlemlerini tamamlayarak kayıt sırasında sizlere verilecektir. Şifrelerini alan öğrenciler daha sonra ders seçimi ve sınav giriş belgesi ile sınavı sonuçlarını görebileceksiniz. Size verilen bu şifre ile www.aol.meb.gov.tr sitesinden öğrenci girişi yapacaksınız.

Ders Seçiminin Yapılması: Kayıt ücretini yatırarak halk eğitim merkezlerinde kayıt yaptıran öğrencilere kayıt esnasında verilen şifre ile öğrenciler www.aol.meb.gov.tr sitesine giriş yaparak ders seçimlerini yapacaklardır.

SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

Öncelikle AÖL sınavları merkezi sınav sistemi usulüyle tüm illerde yapılıyor ve sürekli yeni sınav merkezleri de ekleniyor var olan sınav yerlerine. Sınavlar çoktan seçmeli yani test usulüyle yapılıyor ve 4 şıktan oluşuyor (ÖSYM sınavları gibi 5 şık değil.) Ve çok saçma bir uygulama olan 3-4 yanlışın 1 doğruyu götürme durumu AÖL sınavlarında bulunmuyor.

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Yani ilk oturum saat sabah 10.00'da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00'te yapılıyor. Ve öğrencilere oturum başı 2.5 saat soru çözme zamanı veriyorlar.

30 kredilik ders seçim hakkımız var demiştim her dönem. Ve bu da aşağı yukarı 11-15 arası ders yapar ve sınavlarda oturum başı en fazla 6 dersten sınava girilebilir. Tabi genelde en fazla 4 ders oluyor oturum başı sınava girilen ders sayısı. (Örneğin, Cumartesi saba 10:00'da 4 dersten, öğlen 14:00'de 3 dersten sınava girmek gibi).

Her ders için 20 soru soruluyor ve 100 üzerinden değerlendirildiği için soru başı 5 puan ediyor. Ve bir dersi geçmek için 20 sorudan 9'unu doğru çözüp, 45 almak yeterli. Örneğin Matematik 1 dersinin kredisi 4'tür ve öğrenci bu dersin sınavında 45'te alsa, tüm soruları doğru yapıp 100'de alsa alacağı kredi 4'tür. Tabi ne kadar yüksek puan o kadar iyi bir diploma puanı edeceği için, üniversite düşünenler, 45 alarak geçmekten ziyade yüksek notla geçmeyi hedeflemelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN