AÖL Kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL giriş kayıt yap | MEB AÖL takvimi 2018 2019

AÖL Kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL giriş kayıt yap | MEB AÖL takvimi  2018 2019

AÖL kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini haberimizden görebilirsiniz. AÖL girişi ile kayıt yapabilir, sınavlarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu 2018-2019 Eğitim yılı AÖL takvimini ve kayıtlar ile ilgili ayrıntılı açıklamaları haberimizden bulabilirsiniz.

AÖL kayıtları ne zaman başlıyor? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında AÖL kayıt işlemleri devam ediyor. MEB'in yayınlamış olduğu 2018-2019 Eğitim yılı AÖL takvimine göre kayıtlar 21 Eylül tarihine kadar devam edecek. AÖL girişi yaparak kayıt işlemlerini gerçekleştirmek ve detaylı bilgilere ulaşmak için sayfamızda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. İşte 2018 2019 AÖL kayıtları hakkındaki tüm detaylar.

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ YAPMA EKRANI

Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Giriş sayfasından, Açık Lise sınavlarında geçtiğiniz ve kaldığınız derslerinizi görebilir, sınav sonuç ve notlarını görebilir, sınava gireceğiniz dersleri seçebilir, sınava gireceğiniz sınav bölgesi ve sınav okulunuzu değiştirebilir, gireceğiniz zorunlu dersleri ve muaf olduğunuz dersleri görebilir, seçmeli ve zorunlu ortak derslerden topladığınız toplam kredinizi görebilirsiniz. Yine güncel telefon bilgilerinizi bu sayfadan değiştirebilirsiniz. Ayrıca örgün eğitimden Açık Öğretim Lisesine aktarılan kredinizi takip edebilirsiniz.

AÖL GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLA

AÖL KAYIT YENİLEME VE YENİ KAYIT TARİHLERİ 2018-2019

Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapılacaktır.

İlk Kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi işlemleri, Açık Öğretim Lisesi Haftalık Ders Çizelgesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Talim Terbiye Kurulu Onayı alındıktan sonra başlayacaktır. Ders Seçimi işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme işlemleri henüz başlamamış olup, Kayıt Yenileme işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

AÖL YENİ KAYIT İŞLEMİ NASIL OLUYOR?

AÖL başvuruları, İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 3 - 21 Eylül 2018

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 22 – 28 Eylül 2018

2. Başvuru Yeri

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,

3. İlk Kayıt Sınav Bedeli

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. İlk Kayıt Sınav Bedelini Aşağıdaki Şekillerde Yatırabilirsiniz:
Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav bedelini
yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.

3- İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

KİMLERDEN SINAV BEDELİ ALINMAZ?

a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocuklarından, aynı mücadelede gazi olanlar ile eş ve çocuklarından,
b) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne ve babasından, gazilerin ise kendisi ile eş, çocuk, anne ve babasından,
c) Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklâl Madalyası verilmiş olanlardan,
ç) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden,
d) Cezaevinde tutuklu veya hükümlü olanlardan, durumlarını belgelendirmek şartıyla ilk kayıt sınav bedeli alınmayacaktır.

Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazılarak tarandıktan sonra öğrenci dosyasına konulacaktır.

Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olduğu Durumlar;

a) Sınav Bedeli ödenmemiş ise,
b) Sınav Bedeli ödenmiş ancak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kayıt için başvurmamışsa,
c) Kayıt için istenen belgeler ile belgelerde yazması gerek bilgilerde eksiklik var ise,
ç) Sınav Bedelinden muaf olan öğrenciler muafiyet belgelerini teslim etmemişse, bu öğrencilerin kayıtları kabul edilmez. Eksik belge veya bilgi olmasına rağmen kaydı alınmış ise bu öğrencilerin kayıtları silinir. Kaydı alan kurum tarafından alınmış olan belge var ise bu belgeler iade edilir.

Askerlik Ertelemesi; Askerlik kanununda (1111 - 35 /c) yapılan değişiklikle Açık Öğretim Lisesi
öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Askerlik çağındaki öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden alacakları onaylı “Ek-C 2” formuyla askerlik şubelerine tecil (erteleme) başvurusunda bulunabilirler.

 Dikkat: Öğrencilik durumu “Aktif”, “Donuk” ve “Silik” konumdaki öğrencilere Ek.C2 belgesi düzenlenebilir. Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

AÖL 1. DÖNEM KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini haberimizden görebilirsiniz. AÖL girişi ile kayıt yapabilir, sınavlarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu 2018-2019 Eğitim yılı AÖL takvimini ve kayıtlar ile ilgili ayrıntılı açıklamaları haberimizden bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN