Arapça tabelalarda Türkçe karakter zorunluluğu

Arapça tabelalarda Türkçe karakter zorunluluğu

Türkiye'de en fazla Suriyeli'ye ev sahipliği yapan kentlerden Şanlıurfa'da, sığınmacıların açtığı iş yerlerindeki Arapça tabela ve yazılarda en az yüzde 60 oranında Türkçe karakter kullanılması zorunluluğu getirildi.

Türkiye'de en fazla Suriyeli'nin bulunduğu kentlerden Şanlıurfa'da, sığınmacıların açtığı iş yerlerindeki Arapça tabela ve yazılarda en az yüzde 60 oranında Türkçe karakter kullanılması zorunlu olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent estetiğinin korunması ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için başlatılan uygulamalar kapsamında, farklı dilde yazılmış tabela, ilan ve tanıtıma yönelik levhalara ilişkin yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, Türkiye'de en fazla Suriyeli misafirin yaşadığı kentlerin başında yer alan şehirdeki yabancı dilde afiş ve reklam tabelası kullanan iş yerlerine yönelik de çalışma başlatıldı.

YAZI BOYUTU AYNI OLACAK

Türkçe anlaşılırlığın da kolaylaştırılması amacıyla başlatılan çalışmada, tabelalarda en az yüzde 60 oranında Türkçe karakter kullanılması, yazı karakterleri ve boyutunun da aynı olması kararlaştırıldı.

Belirlenen standartlar doğrultusunda iş yeri ve işletme sahiplerine gerekli uyarılarda bulunularak kurallara uymaları istendi.

 
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri, yaptığı kontrollerde 140 iş yerinin tabela standartlarına uyum sağladığını belirledi. 

ŞANLIURFA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN