Arsenikten sonra kanser şüphesi

Arsenikten sonra kanser şüphesi

Terörle mücadelede yaralanıp şarapnel parçaları ile yaşayan ancak gazi sayılmayan eski asker ve polislerde kanser şüphesi ortaya çıktı. Sayıları 19’bini bulan eski güvenlik görevlilerinden bazılarının daha önce de arsenik zehirlenmesi geçirdiği belirlenmişti.

Terörle mücadelede yaralanıp vücutlarında kalıcı hasarlar alan, ancak gazilik ünvanı alamayan eski asker ve polislerin dramı KARAR’ın ‘Santimle gazilik olmaz’ manşetiyle ortaya çıktı. Vücutlarında kurşun ya da şarapnel parçaları ile yaşayan mağdurlar, gazi sayılmak için Meclis’ten çıkacak düzenlemeyi beklerken bir yandan da sağlık sorunları ile mücadele etmeye başladı. İki ay önce meslek hastalıkları hastanelerine başvuran yaklaşık 50 kişiye toksikoloji testleri yapıldı. Vücutlarındaki şarapnel parçaları nedeniyle ağır metal zehirlenmesi yaşayan bazı gazilerde, kurşun ve cephane ham maddesi olan arsenik ve antimon tespit edildi. Bu süreçte de, bazı gazilerin hastanelere yatışı yapıldı ve ileri tetkikler gerçekleştirildi. KARAR’ın ulaştığı bilgilere göre, arsenik zehirlenmesinden dolayı bazı gazilerde kanser şüphesi ortaya çıktı. Bu nedenle de 5 kişiye biyopsi yapıldı. Yapılacak testlerin ardından sonucun da önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

Öte yandan KARAR’ın manşetlerle gündeme getirdiği SGK tüzüğündeki santim kriteri nedeniyle malul sayılmayan 19 bin gazi için önce Çalışma Bakanlığı devreye girmiş ardından da AK Partili vekiller tarafından hazırlanan yasa Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmişti. KARAR, malul sayılmayan gaziler için ana muhalefet partisi CHP’nin de bir çalışma yürüttüğünü duyurmuştu. 

'KARAR ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ'

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi şehit eden darbecilerin ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması, Sertbaş ailesini sevindirdi. Kararın ardından konuşan Şehit Mete Sertbaş’ın eşi 2 çocuk annesi Rahşan Sertbaş, “Hakim, çok güzel bir karar verdi. Ben de ilahi adalet yerini buldu diyorum. İçimiz rahat. Eve geldim. Çocuklarıma sarıldım. ‘Geçmiş olsun, gözümüz aydın. Herkes hak ettiği cezayı aldı’ dedim. İdam beklerdik. İdamlarını istiyorum içimiz tam da rahat değil ama bu karar da yüreğimize su serpti. Eşim Mete’min kanı yerde kalmamıştır” dedi. Kararın çocuklarının yüzünü göldürdüğünü belirten Rahşan Sertbaş “FETÖ operasyonların sulandırılması canımızı yakıyor” ifadelerini de kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN