Bahçeli'nin 'elleri arkada' şehitlik ziyareti

İBB Başkanı İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet’e ait türbenin önünde ellerini arkaya bağladığı için inceleme başlatılmasının ardından, MHP lideri Bahçeli'nin 'elleri arkada şehitlik ziyareti' sosyal medyada konuşulmaya başlandı. CHP'li Özgür Özel ise Bahçeli'nin Anıtkabir’deki 'elleri arkada' çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında geçen yıl katıldığı bir törende, Fatih Sultan Mehmet’e ait türbenin önünde ellerini arkaya bağladığı için hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürülmüş, İBB Sözcüsü Murat Ongun iddianın doğru olduğunu duyurmuştu.

 

 

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yapılan işlemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine başlatılan bir ön inceleme olduğu belirtilmiş, Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise inceleme neticesinde bakanlıktan soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı kaydedilmişti. 

773x435-cmsv2-a2a7a742-8e47-5dd7-9888-04696247c348-5619118.jpg
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

BAHÇELİ'NİN 'ELLERİ ARKADA ŞEHİTLİK ZİYARETİ'

Kamuoyunda tepkiye neden olan bu soruşturmanın ardından  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Mayıs 2020’de 'Ülkücü Şehitler Anıtı' ziyaretindeki fotoğrafları sosyal medya gündemininin üst sıralarına yerleşti.

1620397423702-untitled-1-recovered.jpg

MHP'nin resmi internet sitesinde yayımlanan fotoğraflarda da MHP lideri Bahçeli’nin ellerini arkasında bağladığı görülüyor.

1620397431205-5723.jpg

CHP'Lİ ÖZEL ANITKABİR'DEKİ FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Bahçeli’nin elleri arkada bağlı fotoğrafını paylaştı. Özel, fotoğrafa “Süleyman Soylu’ya sorarsan: “Camilerde ve mezarlık yerlerinde eller arkaya konulmaz. Ben saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur” notunu düştü.

Bunun üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman “Ülkücü Şehitler Anıtı” aziz şehitlerimizin anısına yapılmış bir anıttır. Burada herhangi bir şehit kabri bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.

 

Özel bunun üzerine, Anıtkabir’de elleri arkada bağlı duran Devlet Bahçeli’nin fotoğrafını paylaşarak şöyle dedi:

“İsmet Bey; böyle olsun istemezdim ama kendiniz arandınız… Yanınızdaki Devlet Bey. Yer Anıtkabir. Tweet bu kadar.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN