Bakan Çelik: Asıl endişe verici olan YPG'yi ziyaret | Son dakika haberleri

Bakan Çelik: Asıl endişe verici olan YPG'yi ziyaret | Son dakika haberleri

AB Bakanı Ömer Çelik gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Çelik, TSK'nın Sincar'ı vurmasının ardından ABD'den gelen 'endişeliyiz' açıklamalarını sert sözlerle eleştirerek, "Türkiye'deki gazetelerde görünen bir fotoğraf var. ABD'li bir komutan YPG'lilerle birlikte TSK'nın vurduğu kampı ziyaret ediyor. Bir NATO ordusuna bağlı komutan bir terör örgütü kampını ziyaret ediyor. Asıl endişe edilmesi gereken durum budur" dedi.

AB Bakanı Çelik yaptığı açıklamada, "Bir NATO ülkesi Türkiye, kendisine tehdit oluşturan (Karaçok Dağı'ndaki) bir terör kampını vurmuştur. O terör kampı bir başka NATO ülkesinin, ABD'nin bir komutanı ve o terör örgütünün mensubu tarafından ziyaret edilmiştir. Bunun arkasında gelecek 'endişeliyiz' açıklaması doğru bir yaklaşım üretilmediğini gösteriyor. Esas sorgulanması gereken bu fotoğraftır" dedi.

MAYIS BAŞINDA KAPSAMLI GÖRÜŞME

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ile yaşanan gerilimin ardından, AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, mayıs ayı başında veya en geç ikinci haftasında Brüksel ve Strazburg’da kapsamlı görüşmeleri olacağını açıkladı.

 AKPM'NİN SKANDAL TÜRKİYE KARARI

"İlişkiler eskisi gibi yürümez. Çok enteresam bir tablo. Türkiye Avrupa Konseyi'nin kurucu üyesi. Bu tarihi bir hata zinciri. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış bir Türkiye var. Politik kurumlar gibi değil de sadece eleştiren bir thinkthank kuruluşu gibi hareket ediyorlar. Türkiye'nin Avrupa'da dostları da var. Türkiye'nin zor günlerden geçtiğine ilişkin konuşmalarda yapıldı. Bu kararla, bir sürü terör örgütü ile mücadele eden ve 3,2 milyon mülteciyi barındıran Türkiye ile yeterince dayanışma gösteremediğini itiraf etmişlerdir. AKPM'nin kararında demokratik temeller dayanış üretmesi gerekirken Türkiye ile zor bir dönemde işbirliği yapmak gerekirken bu sorumluluğu yerine getiremeyen bir karar olarak okuyoruz bu kararı."

'ARTIK BU TUTUMLA BU İLİŞKİLERİ SÜRDÜRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'

"Avrupa'da aşırı sağ partiler giderek siyaseti kuşatıyorlar. Avrupa Birliği tarihini incelediğimizde genişleme perspektifinin daralmasıyla aşırı uçların ortaya çıktığını görüyoruz. Yapılması gereken şey: Objektif ve hakkaniyetli bir yaklaşım sergilenmesi. Yakın zamanda Strasburg ve Brüksel'de görüşmelerim olacak. Artık bu tutumla bu ilişkileri sürdürmemiz mümkün değil. Sürekli olarak birbirimiz hakkında konuşuyoruz birbirimizle değil. Toplu siyaset olarak bakıldığında anlamlı bir eylem planı çıkmıyor. Türkiye terörle mücadele ile Avrupa'nın güvenliğini de sağlıyor. Avrupa açısından zor bir takvim var. Seçimler var. Pek çok yerde ekonomik kriz var. Türkiye ile AB ilişkilerinin daha da sıkılaştırılması lazım. Ama rasyonel olmayan bir biçimde kendi kendilerini felç eden bir durum ortaya çıkarıyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN